Dragnea vrea comasarea alegerilor cu mandate de cinci ani pentru toţi aleşii neamului

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Şeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, propune un nou proiect de comasare a alegerilor, în care mandatele tuturor aleşilor să fie de cinci ani. Anunţul a fost făcut duminică seară, la Antena 3, liderul social-democrat subliniind importanţa unui astfel de demers în lumina realizării unor proiecte durabile pentru România.

"Noi suntem în situaţia în care din doi în doi ani avem alegeri. Poate la un moment dat ne trezim, toţi, toată clasa politică, poate e de acord şi preşedintele şi poate dacă reuşim să modificăm Constituţia punem toate alegerile odată la cinci ani", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Un astfel de lucru presupune prelungirea mandatelor parlamentarilor şi ale aleşilor locali la cinci ani, pentru a avea loc concomitent cu alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă social-democraţii au de gând să depună un proiect de lege în acest sens, Liviu Dragnea a replicat: "Bineînţeles. Eu în general nu vorbesc aiurea."

"Ce se poate face în mod serios şi durabil când din doi în doi ani ai alegeri?", a fost argumentul central invocat de şeful interimar al PSD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne