Voiculescu: Iată de ce am decis să renunţ la poziţia de viceprimar al Capitalei pentru cea de ministru al Sănătăţii

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

Liderul PLUS Vlad Voiculescu a explicat, într-o lungă postare pe pagina sa de Facebook, motivele pentru care a decis să renunţe la funcţia de viceprimar al Bucureştiului, în care nu apucase încă să fie învestit, pentru a prelua mandatul de ministru al Sănătăţii în viitorul Guvern de dreapta care se prefigurează.

Mesajul lui Vlad Voiculescu vine în contextul în care în spaţiul public au apărut unele reproşuri la adresa sa, pentru că a luat această decizie. De asemenea, au existat unele nemulţumiri inclusiv în rândul colegilor săi din Alianţa USR-PLUS, care s-au exprimat pe grupurile interne de comunicare ale formaţiunii.

Redăm mai jos postarea liderului PLUS:

M-am apucat de voluntariat, m-am întors în ţară, am mers în guvern, am co-fondat un partid şi am candidat pentru a face treabă. Lucruri care să conteze pentru oameni.

Cu scuze pentru tăcerea de care am avut nevoie pentru a reflecta şi a purta mai multe discuţii esenţiale pentru mine, iată de ce am decis să renunţ la poziţia de Viceprimar al Capitalei - pe care am aşteptat-o 86 de zile - pentru a accepta nominalizarea ca ministru al Sănătăţii în noul Guvern al României.

Vă rog atât: înainte de a vă forma o opinie clară pe acest subiect, citiţi până la capăt.

ECHIPĂ PENTRU BUCUREŞTI

Acum 3 luni, la alegerile locale, am primit încrederea bucureştenilor pentru echipa USR PLUS. Am intrat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru a servi oamenii acestui oraş: mi-am asumat managementul domeniilor sănătate şi social, la nivelul Capitalei.

Imediat se împlinesc 100 de zile de la alegeri. În mod normal, ar fi trebuit să vin în faţa dumneavoastră - a celor peste 176 de mii de oameni care ne-au votat - cu un bilanţ, alături de primarul independent susţinut de USR PLUS şi de PNL, şi alături de viceprimarul ales din partea PNL. Mi-ar fi plăcut să vă pot vorbi despre o echipă consolidată, despre măsurile pentru Bucureşti şi pentru sistemul de sănătate de aici. Nu este cazul, din păcate, şi nu din vina mea sau a USR PLUS.

Abia începând de azi avem viceprimari aleşi.

Am evitat să mă pronunţ public pe aspecte care ţineau de felul în care a funcţionat - sau mai degrabă nu a funcţionat - echipa votată de bucureşteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îţi răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor... nu e chiar un semn bun. Nu voi zăbovi însă mai mult asupra acestui aspect. Poate că avem pur şi simplu stiluri şi abordări diferite - respect asta şi îi doresc Primarului General succes. Nu doar pentru că şi-a dorit asta cu orice preţ, dar şi pentru că succesul actualei administraţii este esenţial pentru viitorul acestui oraş şi a milioane de oameni.

Înţeleg deci, din nou, să fac pasul în spate şi sper din suflet ca lucrurile să se remedieze.

Toate proiectele pregătite pentru Bucureşti alături de echipa USR PLUS vor fi preluate de domnul Horia Tomescu, colegul meu care tocmai a fost votat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti viceprimar al Municipiului Bucureşti. Horia Tomescu este medic, un om integru şi un om cu o energie fabuloasă.

Echipa executivă de la Primăria Municipiului Bucureşti are în continuare susţinerea mea, a consilierilor generali USR PLUS şi a Guvernului care tocmai se formează.

ECHIPĂ PENTRU ROMÂNIA

Pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare, românii ne-au mandatat să formăm guvernul alături de PNL şi UDMR. Suntem în plină criză sanitară fără precedent în ultimii 100 de ani iar sănătatea este unul dintre domeniile greu încercate, acum şi de altfel de decenii încoace în România. Plătim acum tot ce nu s-a făcut, tot ce s-a ascuns, toată nepăsarea şi hoţia celor ce au profitat de pe urma sistemului de sănătate din 1990 încoace.

În ciuda celor de mai sus, sau tocmai pentru că simt că nu mai avem timp şi nici eu răbdare, am acceptat desemnarea mea de către USR PLUS pentru poziţia de ministru al Sănătăţii şi voi merge în zilele următoare la audierile din Parlament cu convingerea că din poziţia de ministru al Sănătăţii pot să servesc cel mai bine interesul românilor în acest moment critic.

Sper să am la Ministerul Sănătăţii timp să fac reformele şi proiectele de care avem cu toţii atât de mare nevoie. Am deja o echipă fabuloasă, ştiu ce este de făcut şi am credinţa că alături de oamenii din sistem care îşi doresc o schimbare profundă vom putea face rapid paşi în direcţia asta: cu suportul colegilor din USR PLUS, PNL şi UDMR, putem face ceea ce trebuie.

DECIZII

Îmi place să cred că în toate deciziile luate în ultimii ani am urmărit binele public, chiar dacă asta a venit nu de puţine ori cu costuri personale asumate.

Nu am candidat la Alegerile Euro Parlamentare pentru că anunţasem deja candidatura la Primăria Municipiului Bucureşti.

Nu am mai candidat pentru Primăria Generală la alegerile locale, considerând că este în interesul bucureştenilor ca eu să mă retrag pentru a susţine un candidat unic împotriva Gabrielei Firea şi PSD.

Nu am candidat la Alegerile Parlamentare pentru că am crezut că putem face echipă pentru Bucureşti.

Mă retrag acum, cu inima deloc împăcată (şi dă, chiar înţeleg criticile pe tema asta), dar cu încrederea că energia mea poate avea un impact mult mai important, inclusiv pentru Capitală, din poziţia de Ministru al Sănătăţii.

Repet: motivul pentru care m-am retras şi am acceptat poziţia de viceprimar a fost tocmai ca să pot să ajut cu experienţa mea în domeniile care au impact direct în viaţa oamenilor. Am acum şansa să văd impactul unor decizii bune pentru toată ţara, începând cu Bucureştiul - dar nu numai. Probleme majore sunt în toată România.

Pe termen scurt şi mediu, de prestaţia Ministerului Sănătăţii depind, în mod direct, vieţile a zeci de mii de români în această criză sanitară, economică şi de încredere. N-aş fi putut să îmi iert decizia de a sta deoparte şi de a critica doar de pe margine. Sunt atât de multe lucruri în sistemul de sănătate care trebuie corectate şi trebuie corectate acum. Nu peste 1 an, nu la următoarele alegeri. Acum.

Sper să fiţi alături de mine. Dacă nu acum, atunci în următorii 2-3 ani (pentru că nu vă promit miracole peste noapte).

Vă mulţumesc mult pentru susţinere şi înţelegerea unei decizii deloc uşoare aşa cum vă mulţumesc, în egală măsură, pentru criticile voastre constructive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne