Vlad Voiculescu pleacă de la Guvern: "Mi-ar plăcea să mai văd oameni atât de buni adunaţi pentru a îi servi pe ceilalţi!"

La finele unui mandat în care a zguduit sistemul, tăind din privilegiile "feudalilor" din sănătate şi expunând o parte din cangrenele ce macină domeniul medical, Vlad Voiculescu le mulţumeşte oamenilor care i-au fost alături.
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, mulţumeşte, la final de mandat, oamenilor din echipa sa, oameni care, potrivit lui Voiculescu, au venit la minister din dorinţa onestă de a face ceva pentru ţara lor.

Într-o lungă postare pe Facebook, Voiculescu îşi exprimă, pe lângă mulţumiri, şi dorinţa de a vedea că sistemul medical are ceva din pasiunea şi dragostea celor care i-au fost alături şi că funcţionarii din instituţiile statului să aibă cinstea şi energia inepuizabilă a funcţionarilor din echipa sa.

Redăm postarea lui Voiculescu:

"Tocmai am predat ştafeta, conform legii, noului ministru al Sănătăţii.

Dacă am reuşit ceva în acest scurt mandat este pentru că oamenii din fotografia de mai jos mi s-au alăturat. Unii au venit cu mine de la început, alţii au venit pe parcurs. Unii au rămas toată perioada, alţii au putut rămâne doar pentru câteva luni. Unii au fost plătiţi, alţii au lucrat în mod voluntar.

Echipa lui Vlad Voiculescu
Echipa lui Vlad Voiculescu (Facebook)

O parte erau deja în Bucureşti, mulţi au venit din Cluj, Timişoara, Sibiu, Craiova, Braşov, Londra, Oxford, Frankfurt, Viena, Washington.

Nimeni nu a fost pila cuiva, nimeni nu a venit aici pentru a îmi fi loial mie sau altcuiva. Toţi au venit cu dorinţa onestă de a face ceva pentru ţara lor. Oricât de ciudat ar suna asta în astfel de vremuri, e purul adevăr.

Mi-ar plăcea ca sistemul medical să aibă ceva din pasiunea, intransigenţa, dragostea şi puterea medicilor şi farmaciştilor din echipa mea.

Mi-ar plăcea ca pacienţii să aibă înţelepciunea să asculte şi să fie ascultaţi aşa cum au fost în această echipă.

Mi-ar plăcea ca orice ministru al sănătăţii să aibă norocul de a avea alături experţi în politici publice de sănătate, arhitecţi de spital, manageri de spital, manageri de proiect şi comunicatori dintre cei mai buni.

Mi-ar plăcea ca funcţionarii din instituţiile statului să aibă cinstea şi energia inepuizabilă a funcţionarilor din echipa mea.

Mi-ar plăcea ca istoria să mai permită acestei ţări să îi aducă acasă pe cei plecaţi, aşa cum a făcut-o acest guvern.

Mi-ar plăcea ca această echipa să fi redat câtorva încrederea că se poate.

Mi-ar plăcea să mai văd în viaţa asta oameni atât de buni adunaţi pentru a îi servi pe ceilalţi. Şi am să văd.

PS Pentru a preîntâmpina orice îngrijorare despre "câţi consilieri a avut VVV": nu sunt toţi consilierii mei vezi paragraful 2 de mai sus dacă vrei să înţelegi. Numărul este acelaşi cel puţin din 2010 încoace (vezi HG 144/2010). Dacă există o diferenţă faţă de alte echipe de la MS, sigur nu este una de cantitate.

PPS Şi da, chiar dacă au fost în străinătate, ăştia ai mei chiar îşi iubesc ţara şi au lăsat multe în urmă ca să vină să o servească ... mai precis, împreună au peste 60 de ani de experienţa internaţională, diplome şi stagii la cele mai performante universităţi ale lumii: Oxford, London School of Economics, John Hopkins University, London Business School, European Institute for Public Administration Maastricht, Vienna University of Economics and Business Administration, Erasmus University Rotterdam sau University of Paris VIII.

Lor, şi vouă tuturor, vă mulţumesc", scrie Vlad Voiculescu.