Vlad Voiculescu: Aştept încă semne de decenţă de la PSD. Orice derapaj trebuie însă expus dacă oprit nu poate fi

PSD a prezentat "frumos", ca fiind al său, un proiect început de la zero de Guvernul Cioloş. Este incorect şi imoral, o minimă decenţă trebuie păstrată, şi-a exprimat nemulţumirea fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Grindeanu a aprobat normele de aplicare a programului-pilot privind masa caldă în şcoli, proiect pus pe picioare de foştii miniştri Mircea Dumitru şi Anca Dragu. Unul dintre liderii PSD, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Corneliu Florin Buicu, a prezentat reuşita uitând să menţioneze că iniţiativa le aparţine tehnocraţilor, fapt ce l-a nemulţumit pe fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Şi iată cum PSD prezintă un proiect făcut de Guvernul Cioloş (mai precis de echipele lui Mircea Dumitru şi a Ancăi Dragu) ca pe unul făcut din căpşorul lor, acum repede... şi prezentat frumos, în formă de platouaşe cu de toate. PSD style. În fapt, au adoptat astăzi normele de aplicare care sunt gata la Ministerul Educaţiei din Decembrie, blocate (ca multe altele) în 1-2 avize funcţionăreşti care întâmplător (dar convenabil pentru PSD) au întârziat puţin până a venit PSD la putere", a atras atenţia Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a făcut trimitere la Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost aprobat proiectul, "pentru cei cu memoria scurtă".

Vlad Voiculescu a remarcat că România are "o lungă şi proastă tradiţie" în a nega proiectele predecesorilor de pe orice scaun ministerial şi de a da vina pe moştenirea grea. În cazul de faţă avem de-a face cu un proiect început de la zero de Anca Dragu şi Mircea Dumitru "care nu poate fi prezentat însă alături de sloganul de campanie al PSD - este incorect şi imoral. Cât despre platouaşe...".

Un internaut, care şi-a exprimat regretul că tehnocratul nu mai este ministru, i-a transmis că şi-ar fi dorit să nu îl vadă "în opoziţie, ci pentru România, atât cât e posibil".

"Cam asta îmi doresc şi eu. O minimă decenţă trebuie păstrată însă în politicile publice şi în comunicarea acestora. Aştept încă semne de bună credinţă şi decenţă de la PSD. Orice explicaţie din partea dânşilor este binevenită, orice derapaj trebuie însă măcar făcut cunoscut dacă oprit nu poate fi. Orice tăcere din partea noastră a celorlalţi este culpabilă", a subliniat Vlad Voiculescu.

Cum prezentase PSD reuşita

"În şedinţa de Guvern au fost aprobate normele de aplicare a Programului-pilot privind alimentaţia elevilor, pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Mai exact, suportul alimentar constă, după caz, într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar pentru fiecare elev/preşcolar, prin raportare la infrastructura necesară servirii mesei în unitatea şcolară, astfel:

- masă caldă, preparată în regim propriu, pentru unităţile de învăţământ în care există cantină cu avize de funcţionare şi spaţiu adecvat de servire a mesei;

- masă caldă, în regim catering, pentru unităţile de învăţământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, dar în care există un spaţiu de servire a mesei sau un alt spaţiu amenajabil în acest scop;

- pachet alimentar, pentru unităţile de învăţământ în care nu există nici cantină şi nici spaţiu amenajabil în scopul servicii mesei", a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, pesedistul Corneliu Florin Buicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne