Vlad Filat ar fi convins o parte din colegii de partid să-l voteze pe Pavel Filip

Fostul lider liberal-democrat Vlad Filat i-ar fi contactat, din penitenciar, pe unii colegi de partid din rândurile celor şapte semntari, cerându-le să voteze pentru candidatul la funcţia de premier din partea PD.
Valeriu Streleţ, liderul interimar al PLDM
Valeriu Streleţ, liderul interimar al PLDM (captură foto)

Cei şapte deputaţi din fracţiunea PLDM, care au semnat declaraţia de creare a unei majorităţi parlamentare alături de Partidul Democrat, Partidul Liberal şi cei 14 foşti comunişti, nu-şi vor retrage semnătura pentru alegerea lui Pavel Filip în funcţia de premier al R.Moldova.

Mai mult decât atât, în opinia preşedintelui interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, prezent la emisiunea „Politica” de la TV7, acei deputaţi au fost şantajaţi şi speriaţi

„Nu am probe care să confirme că au fost cumpăraţi sau şantajaţi, însă după comportamentul lor este clar că nu au libertatea să dea înapoi. Ei sunt obligaţi acum să voteze un premier democrat, în orice condiţii. Cu timpul, ei vor spune singuri cum au fost determinaţi să voteze. Pot să spun că sunt nişte oameni care nu se văd la guvernare fără a avea careva funcţii. Se vede frica în ochii lor. Ei sunt regizaţi”, a declarat Valeriu Streleţ.

Luând în considerare zvonurile referitoare la telefoanele pe care le-ar fi dat Vlad Filat din penitenciarul nr. 13, pentru a-şi convinge colegii să-l voteze pe Pavel Filip, Streleţ a fost rugat să confirme sau să infirme acest lucru.

„Unii colegi din partid au spus că au fost sunaţi de Vlad Filat din detenţie, însă eu nu cunosc conţinutul discuţiilor. Unii dintre cei care au semnat pentru susţinerea lui Plahotniuc, afirma că au făcut-o din stima pe care o au faţă de el”, a precizat liberal-democratul.

Amintim că fostul premier desemnat la funcţia de prim-ministru, Ion Păduraru a renunţat la mandat, motivând că Partidul Democrat ar avea deja o majoritate parlamentară formalizată şi un candidat la postul de premier. Notabil este faptul că acelei majorităţi s-au alipit şi şapte deputaţi liberal-democraţi, fiind urmaţi de încă patru care şi-au anunţat decizia luni.