Vlad Alexandrescu: Carmen Dan vrea să zdrobească protestele

Ministrul PSD de Interne, Carmen Dan, vrea pedepse cu închisoarea pentru "tulburarea liniştii publice". Era de aşteptat ca după încetarea protestelor din iarnă, coaliţia de guvernare să înceapă din nou ofensiva împotriva societăţii civile, şi-a exprimat indignarea fostul ministru Vlad Alexandrescu.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Dacă mai era nevoie, iată încă o dovadă clară că PSD şi ALDE nu se vor opri de la nimic pentru a-şi atinge scopurile: în plină vacanţă de vară, ministrul de Interne Carmen Dan încearcă să strecoare o modificare a Codului Penal menită a zdrobi viitoarele proteste care ar "tulbura" ordinea şi liniştea publică, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, senatorul Vlad Alexandrescu.

"Ce presupune aceasta? Modificarea art. 371 din Codul Penal în sensul înăspririi pedepsei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, în vechea formă, în de la 1 la 5 ani, în actuala propunere. Nu sunt 3 ani de când a intrat în vigoare noul Cod Penal, în 2014. Să ne întrebăm ce s-a schimbat în decursul acestor ani făcând necesară mărirea pedepselor? Răspunsul e simplu – trezirea conştiinţei civice a oamenilor manifestată prin protestele împotriva corupţiei.

Acesta este adevăratul motiv al propunerii legislative. Nu asigurarea protecţiei efective a celor responsabili cu aplicarea legii, aşa cum susţine ministrul Dan, şi nici percepţia populaţiei că sistemul judiciar nu este eficient. Cetăţeanul de rând şi binele comun nu au fost niciodată preocuparea lor principală, dimpotrivă, ci protejarea intereselor de grup ale unor oameni ajunşi la vârful Statului", a comentat Vlad Alexandrescu.

Fostul ministru al Culturii susţine că era de aşteptat ca după încetarea protestelor din iarnă, coaliţia de guvernare să înceapă din nou ofensiva împotriva societăţii civile.

"Protestatarii de bună credinţă, cei care au ieşit în stradă împotriva OUG 13 reprezintă o ameninţare ucigătoare la adresa vechii clase politice. Din protestele pentru Roşia Montană şi din cele ce au continuat, aducând aer proaspăt în societatea românească, vechii politicieni nu au înţeles decât pericolul la adresa propriilor poziţii, la adăpostul cărora veghează la răspândirea corupţiei şi a abuzului. De aceea, acest răspuns disperat nu este nici primul, nici ultimul din partea coaliţiei PSD-ALDE. Consider că e de datoria mea să mă opun acestor modificări nejustificate care stau în calea apărării statului de drept", a subliniat Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne