Viviane Reding, jefuită în Londra în timp ce se afla la o dezbatere UE

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding.
Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)

Vice-preşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a fost şocată să constate că valiza ei personală fusese furată dintr-o maşină oficială în timp ce ea se afla la o dezbatere în Londra, a informat The Telegraph.

Reding, care este şi comisar european pentru Justiţie, a părăsit Institutul Regal din centrul Londrei, după o dezbatere de două ore în care i-a acuzat pe politicienii britanici şi pe alegători că folosesc "emoţia, şi nu faptele" pentru a judeca Uniunea Europeană. După ce a părăsit şedinţa a descoperit că bagajele ei şi cele ale anturajului ei de oficiali au fost furate din maşina oficială a Comisiei Europene.

"Este prima dată când mi-a fost furată geanta şi am călătorit în jurul lumii. Din fericire, ei au lăsat actele. Este o adevărată durere de cap", a declarat aceasta.

Hoţii i-au furat şi plăcinta cumpărată de la un târg de produse tradiţionale englezeşti.

"Am luat-o pentru a le arăta oamenilor cât de bine gătesc britanicii. Sper că măcar o vor mânca şi n-o vor arunca", a precizat Reding.

Maşina a fost lăsată descuiată şi singurul lucru care l-au lăsat în urmă hoţii a fost valiza care conţinea cutia cu documente oficiale. Însă Reding şi-a pierdut multe dintre hainele şi bijuteriile ei preferate.

"Va fi foarte dificil să înlocuiesc hainele, bijuteriile şi machiajul. Cerceii mei au apărut în fotografii din întreaga lume. S-ar putea să nu fie valoroşi, dar sunt originali şi uşor de recunoscut. Persoana care îi poartă trebuie să fie conştientă de acest lucru", a declarat aceasta.

Poliţia londoneză speră să identifice hoţii cu ajutorul camerelor de supraveghere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe