Virusul Wuhan în Moldova: La o lună de la primul caz, peste 1000 de persoane infectate şi 22 de decese

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

După şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Wuhan în Moldova, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că pe parcursul zilei de marţi, 7 aprilie, au fost procesate 510 probe, dintre care 91 de persoane au fost confirmate oficial ca fiind infectate cu coronavirus.

Totodată, Dumbrăveanu a adăugat că din cele 91 de cazuri confirmate pozitiv, 3 cazuri sunt de import, fiind vorba despre câte un caz din Ucraina, Olanda şi Marea Britanie, iar celelalte 88 de cazuri cu transmitere locală sunt din Chişinău 35, Soroca 10, Ştefan Vodă 10, Glodeni 6, Hânceşti 6, regiunea din stânga Nistrului 4, Rezina 3, Bălţi 2, Cahul 2, Căuşeni 2, Străşeni 2, Călăraşi, Edineţ, Făleşti, Orhei, Taraclia, Ungheni câte un caz.

Cu regret, a menţionat ministrul Sănătăţii, la 7 aprilie, în Moldova a mai fost înregistrat un deces, fiind cel de-al treilea pe ziua de azi. Aceasta a specificat că este vorba despre o doamnă în vârstă de 54 de ani, care a fost internată în data de 4 aprilie, şi care astăzi s-a stins din viaţă.

Precizăm că numărul total de teste efectuate timp de o lună în Republica Moldova este de 5108, dintre care oficial 1056 de persoane sunt infectate cu virusul Partidului Comunist Chinez, dintre care 22 decese şi 40 de persoane tratate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe