Virusul Wuhan în Moldova: 149 cazuri noi confirmate oficial ridică numărul total la 1.438, 95 fiind din stânga Nistrului

.
. (pixabay.com)

Pe parcursul zilei de vineri 10 aprilie, în Republica Moldova au fost înregistrate 149 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus după procesarea a 568 de probe investigate, dintre care un caz este de import, iar celelalte 148 sunt cu transmitere locală. Bilanţul persoanelor infectate cu virusul Wuhan în Republica Moldova a ajuns la 1.438.

Din cele 148 de cazuri cu transmitere locală, 57 sunt din Chişinău, 23 din Soroca, 17 din regiunea stângă a Nistrului, 8 Făleşti, 7 Orhei, 6 Ştefan Vodă, 5 Glodeni, 4 Ialoveni, 3 Străşeni, 2 la Hânceşti, Cahul, Călăraşi, Criuleni, şi câte un caz la Anenii Noi, Briceni, Cantemir, Căuşeni, Comrat, Floreşti, Rezina, Sângerei, Şoldăneşti, Ungheni, cel de import fiind din Marea Britanie.

După cele 17 cazuri noi de infecţie cu virusul Partidului Comunist Chinez, în Transnistria numărul total de persoane confirmate oficial a ajuns la 95 de cazuri.

Tot pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost depistate alte 40 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-5, asistenţi medicali-19, felceri-1, farmacişti-1, personal auxiliar-14. Potrivit ministrului Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu, până în ziua de azi, au fost confirmate 390 cazuri de infectare a personalului medical, ceea ce constituie 27,1% din numărul total de persoane infectate oficial.

Dumbrăveanu a mai adăugat că începând cu vineri 10 aprilie, la Chişinău este funcţional Centrul de triaj COVID-19. Echipele de medici realizează trierea persoanelor suspecte, prelevează probele pentru testare, iar apoi persoanele confirmate cu coronavirus, în dependenţă de starea de sănătate, sunt direcţionate către spitalele strategice sau tratament la domiciliu.

„Instituţiile medicale strategice implicate în tratamentul COVID-19 recepţionează echipamentele de protecţie donate astăzi de către Republica Populară Chineză. Ministrul Viorica Dumbrăveanu a adus sincere mulţumiri companiilor farmaceutice Sanofi şi DitaEstFarm care au facilitat importul unui lot de medicamente destinate pentru tratarea pacienţilor de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe