Vin alegerile. Ce le-a propus Dragnea celor de la ALDE şi UNPR

Mai sunt doar câteva luni până la alegeri astfel că negocierile dintre partide sunt în plină desfăşurare.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Deşi nu vor merge împreună la alegeri la nivel naţional, social-democraţii le propun colegilor de la UNPR şi ALDE să încheie, la nivel local, acorduri de colaborare pentru alegerile locale, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Am decis azi că vom propune UNPR-ului un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizaţiilor PSD şi respectiv UNPR ca, acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral şi se măresc şansele de câştig în alegeri, pot încheia alianţe electorale în condiţiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al şanselor de câştig. De asemenea, o să propunem un astfel de acord şi colegilor din ALDE (...).

Nu vom face alianţe electorale cu o altă formaţiune politică. (...) Nu facem nici cu PNL-ul, nici cu PMP-ul, nu facem alianţe electorale decât ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se înţeleg la nivel local", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Şeful PSD susţine că a avut o discuţie "destul de lungă la telefon" cu cei trei lideri - Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea - şi au agreat acest tip de acord.

După alegerile locale, PSD va discuta cu UNPR şi despre o eventuală colaborare privind alegerile parlamentare.

Cum răspunde UNPR

Partidul lui Gabriel Oprea transmite că "a luat act de decizia luată de conducerea PSD şi va analiza propunerea venită din partea formaţiunii social-democrate."

"Cert este ca UNPR este pregătită pentru confruntările electorale ale anului 2016 şi îşi propune să obţină cel putin 10% din numărul total de voturi. Avem o echipă de campanie solidă, capabilă să mobilizeze toate resursele organizaţionale şi umane ale partidului.

Avem candidaţi redutabili, avem organizatii puternice şi aleşi locali gata să lupte pentru ca fiecare cetăţean al acestei ţări să beneficieze de securitate şi prosperitate. UNPR se asteaptă la un an plin de provocări, în care formaţiunea progresistă îşi va demonstra încă o dată seriozitatea şi se va lupta cu toate armele pentru a performa electoral", a fost reacţia UNPR.