Dragnea, cu jalba la Bruxelles. PSD ar putea boicota alegerile locale

Prezent miercuri la Bruxelles, Liviu Dragnea i s-a plâns lui Martin Schultz că liberalii fac presiuni pentru modificarea legislaţiei electorale şi a susţinut că social democraţii iau în calcul boicotarea alegerilor locale.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. În cadrul discuţiilor cu oficialul UE, Dragnea a relatat că adversarii politici ai PSD fac presiuni mari asupra Guvernului pentru ca legislaţia electorală să fie modificată prin Ordonanţă de Urgenţă, ceea ce este inacceptabil din partea Partidului Social Democrat, care ia în calcul inclusiv boicotarea alegerilor locale.

Potrivit comunicatului de presă publicat de PSD, la rândul său, Martin Schulz a evocat sprijinul consistent pe care îl are din partea europarlamentarilor români şi a propus ca în spiritul bunelor relaţii dintre social-democraţii români şi germani să se organizeze, în această primăvară, o întâlnire a conducerilor celor două partide, pentru un schimb de experienţă şi mai consistent.

De asemenea, în cadrul convorbirilor au fost abordate şi subiecte legate de criza refugiaţilor, care reprezintă principala temă a campaniei pentru alegerile din landurile germane ce vor avea loc în luna martie, precum şi de situaţia din Republica Moldova.

Reamintim că liberalii i-au cerut premierului să adopte o OUG care să reglementeze alegerea primarilor în două tururi de scrutin, propunere pe care Cioloş a declinat-o, afirmând că o astfel de măsură nu ar fi democratică iar legea alegerilor locale este una politică.

Mai amintim că în programul de guvernare anunţat de Cioloş cu o zi înainte de validarea miniştrilor săi de către Parlament era inclusă revenirea urgentă la alegerile locale în două tururi însă această prevedere a dispărut o zi mai târziu, după discuţii cu partidele. Potrivit Hotnews, nici PSD nici PNL nu au fost de acord cu varianta iniţială a programului de guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne