Alegeri locale în două tururi. Macovei: E ruşinos să vorbeşti de democraţie şi să negociezi cu un condamnat penal

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş trebuie să înceteze să protejeze interesele partidului condus de Liviu Dragnea, un condamnat penal pentru fraudă electorală, a solicitat Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

România asistă siderată la o târguială ca la piaţă între un Preşedinte care uită că este preşedintele tuturor, nu al unui partid, un premier care a arătat deja că se răzgândeşte peste noapte şi un Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă pentru fraudă electorală, care se doreşte arbitrul alegerilor din România, transmite, în cadrul unui comunicat de presă, partidul M10.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că vrea să se consulte cu partidele politice înainte de a propune o soluţie pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Sunt luate în calcul toate posibilităţile, susţine şeful Executivului.

"Să se consulte cu Dragnea, condamnat penal, în fond, pentru fraudă electorală? Domnul Iohannis ne spune că alegerea primarilor în două tururi "i se pare o idee bună", ca şi cum rolul lui e de a evalua ideile celor care l-au votat. Alegerile în două tururi pentru primari sunt corecte, necesare şi posibile şi trebuie revenit la acest sistem imediat, fără târguieli politice", a declarat Monica Macovei, preşedintele M10.

Partidul M10 îi reaminteşte preşedintelui Iohannis că a câştigat alegerile prezidenţiale candidând împotriva PSD şi că l-a numit pe Dacian Cioloş după ce prim ministrul PSD a fost demis de vocea străzii.

"Alegerile într-un singur tur avantajează în acest moment partidele mari, care au primari în funcţie, în principal, PSD. Acelaşi PSD, care a luat primari cu japca prin ordonanţa traseiştilor, declarată neconstituţională. PSD şi-a păstrat primarii traseişti, arătând, încă o dată, dispreţul faţă de lege.

PNL e pur si simplu ipocrit cerând atât de târziu alegeri în două tururi de scrutin, împărţind vina menţinerii acestui sistem de alegeri alături de PSD", susţine M10.

Iohannis şi Cioloş trebuie să înceteze să protejeze interesele partidului condus de Dragnea, a solicitat Monica Macovei, subliniind că este "ruşinos să vorbeşti de democraţie şi să negociezi cu partidul condus de un condamnat penal în fond pentru fraudă electorală şi cu partidul care şi-a mărit numărul de primari printr-o ordonanţă neconstituţională".

Partidul M10 consideră că, dacă legea nu se schimbă şi nu se trece la alegerea primarilor în două tururi, este clar că preşedintele Iohannis face blat cu PSD iar Cioloş este şeful unui guvern PSD. "Păcălesc lumea iar asta va fi foarte greu de tolerat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne