Viena: Traian Băsescu participă la Forumului Global al Alianţei Civilizaţiilor

Preşedintele Traian Băsescu participă miercuri la lucrările Forumului Global al Alianţei Civilizaţiilor organizat de ONU, care se desfăşoară în Austria, la Viena. Şeful statului mai are programate totodată întâlniri cu români din Austria şi cu oameni de afaceri austrieci.
Preşedintele României, Traian Băsescu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
27.02.2013

Preşedintele Traian Băsescu participă miercuri la lucrările Forumului Global al Alianţei Civilizaţiilor organizat de ONU, care se desfăşoară în Austria, la Viena. Şeful statului mai are programate totodată întâlniri cu români din Austria şi cu oameni de afaceri austrieci.

Traian Băsescu va participa de la 11.00 (ora României) la sesiunea de deschidere a lucrărilor Forumului Alianţei Civilizaţiilor, conform programului oficial comunicat de Preşedinţie.

Traian Băsescu va susţine o alocuţiune la sesiunea de deschidere.

La lucrările forumului vor mai participa şi emirul Qatarului, şeicul Hamad bin Khalifa Al-Thani, premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, preşedintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, preşedintele Austriei, Heinz Fischer, conform site-ului organizatorilor.

Vor mai fi prezenţi la sesiunea de deschidere şi miniştrii de Externe ai Spaniei - José Manuel Garcia-Margallo y Marfil, Austriei – Michael Spindelegger şi Şerbiei – Vuk Jeremic.

La Ambasada României de la Viena, de la ora 14.00, Traian Băsescu se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Austria, iar de la 16.30 va avea convorbiri cu preşedintele austriac Heinz Fischer, la Palatul Prezidenţial.

De la ora 17.15, preşedintele se va întâlni cu oameni de afaceri austrieci, la sediul Asociaţiei Industriaşilor din Viena.

Fostul Secretar General al ONU, Kofi Annan, a anunţat la data de 14 iulie 2005 lansarea iniţiativei privind o "Alianţă a Civilizaţiilor", al cărei scop este "mobilizarea unei acţiuni politice concertate la nivel global pentru combaterea prejudecăţilor şi diviziunilor dintre culturi şi religii (cu referire specială la cele islamice şi occidentale) şi pentru definirea unui model de înţelegere şi respect reciproc".

Având drept co-autori Spania şi Turcia, iniţiativa Secretarului General al ONU (SG) a pornit de la propunerea premierului spaniol José Luis Rodriguez Zapatero, prezentată în luna septembrie 2004, în cadrul celei de a 59-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor