Videanu: Lipsa de credibilitate a Guvernului Ponta a generat un curs leu-euro mai mare decât în criză

(photos.com)
Epoch Times România
15.05.2012

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat marţi că, din cauza lipsei de credibilitatea a guvernului Ponta, în România se înregistrează cel mai mare curs leu/euro, inclusiv din perioada de vârf a crizei economice.

,,Astăzi, datorită fundamentelor politice şi în principal lipsa de credibilitate a guvernului face ca astăzi să avem cel mai înalt curs, spuneam încă o dată mai mare decât în vârful crizei economice” , a spus el.

,,Avem cel mai mare curs ron/euro, raportat la euro din toată această perioadă, chiar mai mare decât în vârful crizei economice pe care România a parcurs-o. Vreau să ştiţi că fundamentele sunt dominant politice şi nu economice. Şi aici vă pot da un exemplu: stabilitatea monedei în perioada 2009, 2010, 2011 care a variat undeva 4,21-4,24 care a avut fundamente economice şi politice credibile”, a explicat Adriean Videanu.

Democrat-liberalul a spus că situaţia prezentă   trebuie să fie preocuparea actualului guvern, iar nu planurile pentru 2013, pentru că altfel România riscă să piardă stabilitatea construită ,,cu foarte multă greutate”.

,,Spuneam că prezentul trebuie să fie preocuparea actualului guvern pentru că altfel România riscă să piardă stabilitatea construită cu foarte multă greutate în această perioadă şi cei care au plătit pentru această stabilitate sunt românii” , a conchis Adriean Videanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor