Emil Boc: Bugetarii vor pierde prin inflaţie şi prin curs o bună parte din cei 8%

Fostul preşedinte PDL, Emil Boc. (www.gov.ro)
Epoch Times România
14.05.2012

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, la finalul BPN al partidului, că bugetarii vor pierde, de fapt, o bună parte din banii pe care urmează să-i primească prin procentul de 8% acordat pentru reîntregirea salariilor, din cauza faptului că actualul Executiv "fugăreşte leul, cursul începe să fie scăpat de sub control", iar Guvernul nu are nicio viziune pentru a păstra stabilitatea economico-financiară lăsată de guvernările democrat-liberale.

 

"Aş vrea să văd de unde va susţine Guvernul Ponta creşterea economică în România, pentru că în fiecare zi îl aud cum nu mai poate susţine creşterea economică nici de 1,7%, nici de 2%, acum chiar mai jos de 1,5%. Spun foarte clar că România a avut creştere de 2,5% în 2011. (...)În fiecare zi, prin faptul că acest guvern fugăreşte leul, iar cursul începe să fie scăpat de sub control, toţi bugetarii vor pierde prin inflaţie şi prin curs o bună parte din cei 8% pe care îi vor primi. Guvernul nu este credibil şi nu are niciun fel de viziune de a păstra această stabilitate pe care o avem", a declarat Emil Boc.

Fostul premier a adăugat că în cea mai grea perioadă guvernările PDL au reuşit să păstreze "cursul sub control, iar inflaţia să fie cea mai scăzută în ultimii 20 de ani".

"Acum, după doar o săptămână de la instalarea acestui guvern, lucrurile nu arată deloc în sensul acesta al stabilităţii. Românii nu trebuie să fie păcăliţi de promisiuni deşarte, pentru că tot ce li se dă, cei 8%, se pierd prin inflaţie şi prin curs", a mai afirmat fostul premier.

Emil Boc a mai spus că PDL a plătit "cu preţ politic stabilitatea ţării şi a cursului, încercând să menţinem aceasta ţară credibilă".

"Mă doare să văd că o stabilitate atât de greu câştigată de România şi de români se pierde în fiecare zi prin inflaţie, prin devalorizarea leului şi prin pierderea credibilităţii noastre pe plan extern", a mai declarat liderul democrat-liberalilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor