Victor Ponta i-a transmis lui Isărescu că Guvernul e dispus să ia toate măsurile pentru problemele din UE

Preşedintele PSD, Victor Ponta. (victorponta.ro)
Epoch Times România
14.05.2012

Premierul Victor Ponta a spus luni după terminarea Birourului Permanent Naţional al PSD că a luat la cunoştinţă faptul că euro a atins în ultimele zile un nou prag istoric, menţionând că Guvernul este pregătit pentru a lua „toate măsurile necesare” pentru problemele apărute la nivel european.

„Am discutat cu Guvernatorul Băncii Naţionale – la telefon, evident – există şi s-a format în cadrul BNR – nu de acuma, de ceva timp – Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară, condus de Guvernatorul Băncii Naţionale, în acest Comitet, evident, va avea un rol important şi face parte Ministrul de Finanţe, viceprim-ministru – domnul Georgescu - şi l-am anunţat pe Guvernator asupra faptului că din punctul de vedere al Guvernului suntem pregătiţi să luăm toate măsurile necesare pentru orice fel de problemă care poate apărea pe plan european”, a declarat Ponta.

Premierul a făcut o comparaţie între România şi Polonia, explicând că polonezii ”au date foarte bune economice” dar şi la ei cursul euro ”a avut o modificare chiar mai semnificativă” decât ţara noastră. ”În rest, cursul de schimb, aşa cum mai puţin ştim, nu doar în România este influenţat, poate ţara care trebuie şi cu care trebuie comparată România şi anume Polonia a avut o modificare chiar mai semnificativă a cursului de schimb, deşi Polonia are date foarte bune economice, este evident că şi pentru ţările din afara euro, problemele pe plan european care există, persistă şi care nu au răspuns, influenţează acest lucru”, a mai spus el.

”Am încredere totală în modul în care această problemă este gestionată de către BNR, iar în ceea ce priveşte acţiunile Guvernului, vor fi coordonate şi vor fi absolut în acceaşi direcţie cu cele ale băncii, încă odată spun: faptul că Ministrul de Finanţe este un cunoscător atât de bun al acestor probleme din BNR şi nu poate să fie decât un lucru pozitiv”, a mai completat pesedistul.

Cât despre detaliile pe care le primeşte la Guvernatorul Isărescu, Ponta a confirmat primirea lor şi a menţionat că Ministrul de Finanţe – Florin Georgescu – le este alături celor din Comitetul BNR. ”Sigur că primesc detalii dar în ceea ce priveşte un subiect atât de delicat mă feresc să fac alte declaraţii decât lucrurile pe care le comunică, repet, Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară, coordonat de Guvernatorul Băncii Naţionale şi care îl are alături pe Ministrul de Finanţe”, a spus preşedintele PSD.

De asemenea, pesedistul a mai spus că informaţiile concrete despre acest ”subiect delicat” vor fi oferite de BNR. ”Eu am înţeles cam ce avem noi de făcut, pentru că este o discuţie între Banca Naţională şi Guvern, dar prefer – e un subiect foarte important şi foarte delicat – să aveţi comunicarea direct de la Banca Naţională vis-a-vis de importanţa prezenţei capitalului bancar grecesc în România, de influenţele la nivel european şi sigur, de ceea ce se va întâmpla pe plan european”, a conchis el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor