Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, audiaţi într-un nou dosar de corupţie

Fostul premier Victor Ponta ar fi titularul unui nou dosar de corupţie marca DNA alături de prietenul său Sebastian Ghiţă.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta şi deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă, proaspăt înscris în PRU, au fost citaţi luni la DNA Ploieşti într-un nou dosar de corupţie.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, Victor Ponta este suspectat că a primit o sumă de bani pentru a sprijini la alegerile parlamentare din 2012 un anumit politician, pentru ca acesta să candideze într-un colegiu în care ar fi avut şanse să câştige, au precizat sursele citate.

În acest context, fostul premier ar fi acuzat de folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite.

"Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani", scrie în articolul sub a cărui incidenţă ar intra Victor Ponta.

Reamintim că Ponta mai are un dosar penal pe rol - dosarul Turceni-Rovinari - fiind trimis în judecată alături de un alt amic de-al său, Dan Şova, fost ministru al Marilor Proiecte.