Alina Gorghiu: Ameninţările cu plângeri penale, puşcărie şi noi mineriade nu ne impresionează deloc

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Atât premierul Victor Ponta, cât şi ministru Justiţiei, Robert Cazanciuc, au avertizat luni că organizarea unor manifestaţii anti-Guvern - "manifestări politice ilegale" care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Guvern - le pot atrage liberalilor răspunderea penală. În replică, şefa PNL Alina Gorghiu le-a transmis celor doi politicieni că astfel de ameninţări venite din partea PSD nu îi impresionează prea tare pe liberali.

"Le transmit premierului României şi ministrului Justiţiei că ameninţările cu plângeri penale, puşcărie şi noi mineriade nu ne impresionează deloc. Atât ştie să facă partidul lui Iliescu, Năstase şi Ponta, din 1990 încoace: mineriade, contrademonstraţii, instigare la ură, dispreţ faţă de cetăţeni şi legi. Nimic nu ne poate opri să luptăm pentru dreptul la vot şi pentru dreptul românilor de a protesta, pentru egalitate în faţa legii.

Nimic nu ne poate convinge că un premier cu o urmărire penală nu este altceva decât o ruşine pentru România. Nu ne poate închide pe toţi Victor Ponta pentru a rămâne Prim-ministru. Au mai fost şi alţii în istorie care nu suportau vocea străzii, nu sunt singurii. Până la urmă toţi au pierdut puterea, indiferent de metodele represive folosite", a scris şefa PNL Alina Gorghiu pe contul său de Facebook.

Cu puţin timp înainte de reacţia şefei PNL, premierul Victor Ponta i-a ameninţat pe liderii opoziţiei cu sesizare penală dacă vor scoate oamenii în stradă pentru a-i cere demisia:

"Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitate la cei din PDL-PNL. Cred că într-o democraţie lucrurile nu se tranşează în stradă, prin forţă. Am înţeles că dacă ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, dacă ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care îl mai au domnii Blaga şi Gorghiu, dacă îl mai au, că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom sesiza. Vom face plângere penală şi Procurorul General va cerceta, vor fi suspecţi... Să îi mai văd atunci dacă le place să facă politică din justiţie".

La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, i-a atenţionat pe liberali că organizarea unor "manifestări politice ilegale", care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

"Ca ministru al Justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră. (...) Atrag totodată atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală", a subliniat Robert Cazanciuc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.