Vicepreşedintele PDL: Diaconescu a jucat la cacealma şi a pierdut. El nu va fi proprietar la Oltchim

Dan Radu Ruşanu, vicepreşedintele PNL, a declarat luni că Dan Diaconescu a jucat la cacealma şi a pierdut şi că el nu va fi proprietar la Oltchim. Acesta susţine că Diaconescu probabil nici nu a crezut că va câştiga licitaţia.
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Radu Ruşanu (Epoch Times România)
Epoch Times România
24.09.2012

Dan Radu Ruşanu, vicepreşedintele PNL, a declarat luni că Dan Diaconescu a jucat la cacealma şi a pierdut şi că el nu va fi proprietar la Oltchim. Acesta susţine că Diaconescu probabil nici nu a crezut că va câştiga licitaţia.

După părerea lui Ruşanu, Diaconescu, câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea Oltchim, nu va deveni proprietar la combinat. "Nu cred că domnul Dan Diaconescu va fi proprietar la Oltchim până la urmă şi nu cred că va putea să-şi asume această responsabilitate", menţionează acesta.

Vicepreşedintele PNL consideră că "privatizarea Oltchimului nu poate fi realizată decât cu un investitor foarte puternic, care să-şi permită să achiziţioneze şi rafinăria de la Piteşti şi Arpechimul, pentru că altfel materiile prime nu pot să ajungă la Oltchim".

Este greşeala Guvernului şi a sindicatelor

Întrebat de ce crede că nu a apărut o asemenea ofertă până acum, Ruşanu a replicat: "Pentru că nu poate să vină o astfel de ofertă în trei luni de zile! Aici au fost anumite greşeli. O greşeală este poate a Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi altă greşeală este a sindicatelor. Greşeala Guvernului prin Ministerul de Finanţe este că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul să mai funcţioneze încă cinci-şase luni de zile, timp în care se putea asigura un investitor puternic. Asta e prima greşeală, mare greşeală! A doua greşeală este a sindicatelor şi a oamenilor de acolo, care în clipa în care au trecut la proteste sindicale, orice investitor serios se sperie de acest lucru şi fuge".

"Aceste două greşeli coroborate au făcut ca singurele oferte să fie PCC, care au de gând, evident, s-o desfiinţeze sau s-o închidă, s-o conserve sau în cel mai rău caz s-o taie, pentru a-şi proteja investiţia din Polonia, care este similară cu aceasta şi ar rămâne singurul actor pe piaţă. Al doilea este domnul Vuza, care nu ştiu câtă forţă financiară are ca să poată să asigure finanţarea acestui colos. A treia este domnul Dan Diaconescu, care este şi câştigătorul fără voia dânsului, cred că nu-şi dorea foarte mult să câştige. Şi atunci din cei trei aşa-zişi licitatori, nici unul nu este viabil", adaugă acesta.

Dan Radu Ruşanu precizează că "probabil, domnul Dan Diaconescu nu a crezut că va câştiga licitaţia şi atunci ar fi fost fericit. Câştigând licitaţia, are o mare problemă. A jucat la cacealma şi a pierdut, probabil!".

"Aş ura succes, dacă se poate spune aşa, celor de la Oltchim şi domnului Dan Diaconescu, deşi eu personal nu cred că va reuşi vreodată să finanţeze combinatul Oltchim!", declară vicepreşedintele PNL.

Diaconescu nu a semnat contractul de privatizare

Dan Diaconescu a informat, luni, că nu a semnat contractul pentru privatizarea Oltchim, pe motiv că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe. "Este o batjocură de contract. Un contract de dimensiunea asta se face pentru o garsonieră. Noi ne aşteptam la câteva mii de pagini", a declarat Diaconescu.

"Aş fi vrut să semnez, dar guvernul a făcut încă o surpriză neplăcută poporului. Guvernanţii au spus că vor lucra sâmbătă şi duminică, dar doar colegii mei avocaţi au lucrat în weekend", a precizat Dan Diaconescu.

"Astăzi nu am ce să semnez, că în afară de o ştampilă pe vechiul contract, nu există nicio diferenţă. Nu există nici măcar numele cumpărătorului, numele meu. Lipsesc paragrafe, anexe, tot felul de certificate lipsă, nu ştim rezultatele controlului făcut în ultimul weekend la Oltchim. Noi am cumpărat vineri o unitate din care până azi poate au dispărut o mulţime de lucruri", a mai adăugat Diaconescu.

Condiţia lui Diaconescu: banii să ajungă în visteria combinatului

"Înţelegem că au vrut să privatizeze combinatul din 2001, fără succes. Noi i-am ajutat sa îl privatizeze cu succes. I-am rugat pe colegii mei să nu plece din clădire ministerul decât atunci când putem semna acest contract", a susţinut Diaconescu.

Câştigătorul licitaţiei, Dan Diaconescu, a precizat că principala condiţie pe care o pune este ca banii să ajungă sub o formă sau alta în visteria combinatului Oltchim. El a asigurat că după ce se va încheia tranzacţia, toate acţiunile pe care le va cumpăra, le va vinde mai departe cetăţenilor români.

"Este la latitudinea guvernului când vom semna contractul, nu vor să dea salariile oamenilor, vor să omoare acest combinat", a concluzionat Dan Diaconescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor