Crin Antonescu: Dan Diaconescu este interesat nu de o acţiune economică, ci de una politică

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că este interesat doar de factorul economic din toată chestiunea legată de privatizarea Oltchim, precizând că susţine poziţia ministrului Economiei.
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
24.09.2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că este interesat doar de factorul economic din toată chestiunea legată de privatizarea Oltchim, precizând că susţine poziţia ministrului Economiei.

”PNL este interesat de acest subiect deoarece avem titularul la Ministerul Economiei. Ministrul Chiţoiu a recapitulat toate elementele, toate datele acestei probleme, toate criteriile care au stat la baza deciziilor guvernamentale. Practic, văzând acum declaraţiile pe care premierul le-a făcut în urma discuţiilor cu câştigătorul licitaţiei, poziţia Guvernului pare foarte coerentă. Ei au respectat nişte criterii, au luat în serios o ofertă care în termenii concurenţiali daţi la momentul respectiv era cea mai bună şi înţeleg că temerea ministrului este corectă, în aceste condiţii lucrurile se repun în alţi termeni”, a precizat Antonescu.

Totodată, preşedintele Senatului a mai spus că dacă Dan Diaconescu nu va putea să aducă banii promişi pentru pachetul majoritar de acţiuni de la Oltchim, atunci este de dreptul Guvernului să intervină.

”Eu cred că aşa cum domnul ministru Chiţoiu a prezentat condiţiile, criteriile pe care se putea lua o decizie sau alta, cred că s-a procedat corect din punct de vedere economic, atât în general, cât şi raportat la Oltchim. Esenţial este cum se rezolvă până la urmă această problemă”, a mai explicat acesta.

”Eu nu sunt direct implicat în problemă, eu am spus ce era interesant pentru PNL, aceste lucruri s-au lămurit. Cred şi eu, ca toată lumea, că Dan Diaconescu este interesat nu de o acţiune economică, ci de una politică”, a declarat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor