Vicepreşedinte al Comisiei Europene: Cu cât ai profesori mai bine calificaţi, cu atât ai o educaţie mai bună

Pregătirea profesorilor şi educaţia de bază sunt importante pentru România şi pentru alte state europene, a declarat Jyrki Katainen, vicepreşedintele finlandez al Comisiei Europene, în dialog cu cetăţenii români.
Jyrki Katainen, în Bruxelles
Jyrki Katainen, în Bruxelles (Dan Kitwood/Getty Images)

''Dacă aş putea "dicta" Europei" şi aş avea o şansă, aş armoniza calitatea pregătirii profesorilor la cel mai înalt nivel posibil peste tot în Europa'', a declarat Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene, joi, într-un dialog cu cetăţenii români la Reprezentanţa Comisiei Europene de la Bucureşti.

Politicianul finlandez a spus că încurajează România să se concentreze pe politicile de cercetare-dezvoltare în viitor, dar şi pe cele ce ţin de capitalul uman, precum pregătirea vocaţională, pregătirea profesorilor, educaţia de bază, care sunt importante pentru România.

La eveniment a participat şi prim-ministrul Dacian Cioloş. Pe parcursul evenimentului au avut loc discuţii pe teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene şi a României, accentul fiind pus pe Planul de investiţii pentru Europa.

"Sunt multe resurse, dar este important cum sunt folosite. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt azi aici, în special pentru a atrage atenţia sectorului privat. Sunt multe resurse disponibile dacă aveţi de gând să investiţi în cercetare-dezvoltare", a mai arătat oficialul CE.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 1-2 septembrie 2016.

Oficialul european va avea întâlniri cu premierul Dacian Cioloş, cu viceprim-ministru şi ministru al Economiei, Costin Borc, cu ministrul Finanţelor, Anca Dragu şi cel al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului bancar din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne