Ministrul Educaţiei: Este nociv ca rectorii să fie politicieni activi!

Mircea Dumitru
Mircea Dumitru (Florin Chirila/Epoch Times)

Rectorii de universităţi nu ar trebui să fie politicieni activi, un astfel de cumul de responsabilităţi fiind "o invitaţie permanentă la coruperea sistemului", a declarat ministrul Educaţiei Mircea Dumitru, invitat la digi24.ro.

"La un moment dat era interzis ca rectorul să aibă funcţie politică. S-a revenit asupra acestei interdicţii şi a fost eliminată. Eu cred că este nociv ca ei să fie politicieni activi. Este o invitaţie permanentă la coruperea sistemului. Nu ai timp să faci serios politică şi nici să conduci o universitate. Nu zic să se interzică dreptul oamenilor de a face politică. Dar aceste lucruri trebuie făcute cu măsură", a declarat Dumitru.

În opinia ministrului, un rector care are o funcţie politică importantă va transforma universitatea într-o cutie de rezonanţă a unor idei politice ori, universitatea trebuie să fie mediul în care se dezvoltă spiritul liber.

"Mi se pare complet greşit să acceptăm acest cumul de funcţii, cum ar fi rector şi membru marcant sau din conducerea unui partid politic. Ţine de sănătatea sistemului să separăm aceste planuri”, a adăugat Mircea Dumitru.

Numit ministru al Educaţiei în timp ce era rector al Universităţii din Bucureşti, Dumitru a precizat că odată cu preluarea funcţiei în Guvern s-a suspendat din calitatea de rector.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne