Veaceslav Negruţă: Omul Mihai I a trecut de nazişti, comunişti şi politicieni locali şi a rămas Rege

În aceste zile am avut parte de adevărate lecţii de istorie, moralitate, dragoste, compătimire şi noi speranţe, afirmă fostul ministru al Finanţelor al R. Moldova cu referire la funeraliile Regelui Mihai I.
Funeraliile Regelui Mihai I al României, 15 decembrie 2017, Bucureşti (Epoch Times România)
Ştefan Sârbu
17.12.2017

Regele Mihai I al României a fost înmormântat sâmbătă seara lângă Regina Ana în Noua Catedrală de la Curtea de Argeş, după terminarea ultimei slujbe şi ceremonialului funerar.

Zeci de mii de oameni l-au condus pe ultimul drum în Bucureşti pe Regele Mihai I. Pe tot traseul de la Palatul Regal si până la Patriarhia Română, iar apoi de pe Dealul Patriarhiei şi până la Gara Regală Băneasa, oamenii au stat pe marginea drumurilor, aplaudând şi scandând "Regele Mihai". Mii de buchete de flori au fost aruncate în faţa cortegiului fostului suveran, în semn de mare respect şi omagiu.

Ceremonia finală din Noua Catedrală s-a desfăşurat în prezenţa exclusivă a membrilor apropiaţi din familia regală, care urmează să intre începând de sâmbătă într-un doliu mare de 40 de zile, parte a doliului ce va dura trei luni.

În context, fostul ministru al Finanţelor al R. Moldova, Veaceslav Negruţa, a declarat că în aceste zile a avut parte de adevărate lecţii de demnitate, moralitate, dragoste, compătimire şi noi speranţe ţinând să mulţumească televiziunii de stat române dar şi TVR Moldova pentru lecţiile de istorie, transmise în direct. ”Nu am avut parte de lecţii de istorie a neamului în şcoală până în '89 şi nici la facultate după '89. Am văzut în aceste zile o epocă istorică prin care omul Mihai I a trecut de nazişti, comunişti şi politicieni locali. Dar a rămas Rege. Şi a plecat regeşte...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor