Andrian Candu: Regret că Igor Dodon nu a declarat doliu naţional

Dodon, marchează unele zile istorice din trecutul sovietic, dar nu ia în considerare şi alte momente istorice, care aparţin moldovenilor din acest teritoriu, afirmă Candu cu referire la înmormântarea Regelui Mihai.
Ultimul drum al Majestăţii Sale Regele Mihai I
Ultimul drum al Majestăţii Sale Regele Mihai I (Epoch Times)

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu regretă refuzul Preşedintelui Igor Dodon de a declara zi de doliu naţional în Republica Moldova, în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai al României.

„Regret că preşedintele nu a dat curs solicitării mele de a declara zi de doliu naţional, pentru a respecta o tradiţie care există în relaţia cu România şi luând în considerare trecutul nostru istoric. Regret atitudinea preşedintelui Dodon, care marchează unele zile istorice din trecutul nostru legat de URSS, dar nu ia în considerare şi alte momente istorice, care aparţin nouă celor care trăim pe acest teritoriu”, a declarat Preşedintele Parlamentului.

Andrian Candu a anunţat că sâmbătă va fi în doliu, în semn de profund respect faţă de Majestatea Sa Regele Mihai. „Salut faptul că anumite comunităţi au decis să fie în doliu. Astfel de iniţiative demonstrează prezenţa spiritului patriotic şi civic în rândul oamenilor.”

Joi, Andrian Candu a transmis la Preşedinţie solicitarea de a declara ziua de 16 decembrie drept zi de doliu naţional. Potrivit legislaţiei în vigoare, doar şeful statului poate declara zile de doliu naţional.

Carmena Lupei, consultantul principal din cadrul Serviciului de Presă al Preşedinţiei RM a anunţat joi pe contul său de socializare că Igor Dodon nu consideră necesar ca R. Moldova să declare zi de doliu ca urmare a decesului unui conducător sau monarh al altui stat.

Analistul politic Petru Bogatu notează că Dumnezeu l-a ajutat pe Regele Mihai I al României să trăiască atâta cât a fost nevoie ca naţiunea să se deştepte şi să-şi redescopere în El esenţele.

Funeraliile Regelui Mihai vor avea loc sâmbătă, la Curtea de Argeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe