Vasile Blaga: Anul 2012 este cel mai greu an electoral din întreaga istorie a PDL

Preşedintele Senatului României, Vasile Blaga. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
29.03.2012

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat joi la Oradea că anul 2012 este cel mai greu an electoral din istoria PDL şi că întregul activ trebuie să se mobilizeze mai mult decât oricând pentru obţinerea rezultatelor dorite, fiecare membru al partidului este chemat să facă ce ştie mai bine.

"Suntem într-un an electoral extrem de greu, o spun partidului de multe luni. Nu mai suntem partidul de 7-8% care să avem ţinta 10-12%; suntem principala forţă de guvernare în această ţară, care în condiţii complicate, din punctul de vedere a ceea ce înseamnă economia mondială şi nu numai, a luat măsuri care s-au dovedit utile pentru a nu ajunge în situaţii dificile, precum cea a Greciei", a spus Vasile Blaga.

El a amintit că unele state, dând exemplul Spaniei, au luat măsuri soft micşorând doar CAS-ul în speranţa stimulării pieţei forţei de muncă, nu au reuşit, motiv pentru care Spania se află într-un şomaj istoric.

Vasile Blaga a enunţat crezul partidului, care poate fi considerat şi atitudinea definitorie a campaniei pe care partidul o va duce în lupta electorală din acest an.

"O politică adevărată înseamnă pentru noi o implicare şi explicare totală a măsurilor pe care le luăm. Şi toate trebuie orientate către un singur obiectiv: crearea locurilor de muncă. Pierderea locurilor de muncă este cea mai gravă din toată lumea. (...) Iar partidul trebuie astăzi să se mobilizeze mai mult ca oricând, tot activul lui, astfel încât să avem rezultatele pe care le dorim", a subliniat Blaga.

Acesta a mai spus, referitor la plecarea prim-vicepreşedintelui Sorin Frunzăverde din PDL, pe care o consideră o pierdere.

"Pe mine mă doare plecarea fiecărui coleg din partid. Eu cred că sarcina noastră este alta. De a aduce din zona societăţii civile oameni cât mai reprezentativi către noi, la început, sigur, în diferite comisii de lucru ale partidului. De aceea am propus, personal, constituirea acelor comisii ai căror reprezentanţi sunt în Biroul Permanent Naţional. Aş fi mers pe o deschidere mult mai largă decât s-a întâmplat, dar aş fi fost mult mai deschis. Se putea să aducem oameni şi mai mulţi", a precizat Blaga.

Pe de altă parte, liderul democrat-liberal a afirmat că se aştepta ca oamenii din conducerea PDL să fi fost deja la Reşiţa.

"Dacă eram secretar general, aşa aş fi procedat. Nu trebuie să stai în Bucureşti, în situaţia în care îţi pleacă un prim-vicepreşedinte, preşedinte de organizaţie, preşedinte de CJ, şi ar fi trebuit discutat pentru că am convingerea că nu toţi primarii îl vor urma. Cu tot respectul pe care i-l port, nu toţi primarii îl vor urma. Trebuia avut o discuţie imediată, eu aş fi avut-o deja, astfel încât să avem o structură intermediară care să se ocupe de alegeri locale, iar după alegeri, să discutăm în condiţii statutare, o nouă construcţie la Caraş-Severin", a subliniat Vasile Blaga.

Acesta a asistat, în aceeaşi conferinţă de presă, la prezentarea candidaţilor PDL Bihor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, în persoana actualului preşedinte Radu Ţîrle şi a celui pentru funcţia de primar al municipiului Oradea, fostul primar Mihai Groza, prezentat în premieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor