Vanghelie s-a făcut şef de partid. "Nu vreţi un moment atipic cu 7 candidaturi? Să explodeze un pic şi doamna Firea"

Credeaţi că l-a scos din schemă DNA? V-aţi înşelat. Marian Vanghelie revine în fruntea unui nou partid şi se declară pregătit pentru cursa electorală.
Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea
Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea (Ioana Florea Nuţ)

Acuzat că a luat mită zeci de milioane de euro pentru a facilita atribuirea de contracte pe bani publici, Marian Vanghelie revine în forţă în viaţa politică. Într-o conferinţă de presă organizată joi, la Palatul Parlamentului, politicianul a anunţat că preia conducerea Partidului Dreptăţii Sociale, formaţiune înfiinţată de mai bine de şapte ani.

"Ne vom lupta pentru drepturile omului. O să vedeţi în următoarele zile lucruri frumoase. Dacă nu voi reuşi la următoarele alegeri parlamentare să fiu mai puternic decât PSD, plec acasă. (...) Am avut discuţii cu mulţi oameni din Parlament, cu mulţi oameni politici, chiar din momentul în care am ieşit din arestul preventiv. Am avut discuţii pentru ce trebuie făcut pentru o stângă democratică din România, pe ceea ce trebuie făcut ca, în acest stat de drept, să schimbăm lucrurile în bine. (...)

Sunt alături de mine oameni, un grup de sprijin din PSD, unii mai vechi decât sunt eu, care am 23 de ani în PSD. Sunt alţii care reprezintă sindicatele, Consiliul General, consilii, care reprezintă Parlamentul. În aproximativ trei săptămâni ne veţi vedea la Sala Palatului, unde vom prezenta ce vrem să facem cu acest grup", a declarat Vanghelie, citat de Agerpres.

Întrebat despre o eventuală candidatură a sa la Primăria sectorului 5, Vanghelie a evitat un răspuns tranşant însă a lăsat să se înţeleagă că ar putea chiar să candideze la Primăria Capitalei. "Nu vreţi un moment atipic cu 7 candidaturi? Să explodeze un pic şi doamna Firea [candidatul PSD la PMB - n.r.]".

"Să înţeleagă doamna Firea că stânga suntem noi şi nu este ea. Nu are nicio legătură cu stânga, nu are nicio legătură cu PSD. O să vedeţi membrii din PSD de 20 de ani, membri care vor fi candidaţii noştri. (...) Pot să vă spun că până pe 20 (aprilie - n.r.) veţi vedea şapte candidaţi pe şase sectoare plus Primăria Generală a Capitalei, care se vor bate pe voturile de stânga din România.

Şi atunci o să vedeţi dacă eu candidez sau nu candidez. Dacă nu voi reuşi până la alegerile parlamentare să fiu mai puternic ca PSD, plec acasă. Şi vă spun aceste lucruri în urma discuţiilor cu mii de oameni la telefon. (...) Cred că am câştigat experienţa necesară, nu neapărat politică, organizatorică, ci de a merge puţin cu cătuşele prin faţa românilor. Cred că am obligaţia, prin experienţa politică şi organizatorică pe care o am şi puterea pe care o am, de a influenţa pozitiv foarte mulţi colegi de-ai mei din PSD să nu mai stea ascunşi, să nu mai tacă, să vorbească şi să vină alături de noi.

În următoarea perioadă veţi fi plăcut surprinşi de ceea ce vom reuşi să realizăm. Nu sunt unul dintre liderii europeni ai acestei ţări, dar pot să strâng foarte multă lume, din zona intelectuală, sindicală, oameni cu influenţă pozitivă, care pot să facă ceva. Nu tuturor românilor le este frică să facă politică", a mai precizat Vanghelie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne