Vanghelie pune tunul pe Ghiţă: România TV vrea să-i discrediteze pe Rareş Bogdan şi pe Iohannis

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Acuzat de Romania TV că i-ar dat la "pungă" 350.000 de euro lui Rareş Bogdan, Marian Vanghelie acuză postul lui Sebastian Ghiţă că difuzează informaţii mincinoase şi că-l calomniază pe Bogdan, pe motiv că acesta "a fost printre puţinii jurnalişti care a ales să arate adevărul despre Ponta şi relaţia lui mafiotă cu Ghiţă."

"În legătură cu informaţiile mincinoase referitoare la mine, apărute pe postul de televiziune România TV, aparţinând unui individ care se teme pentru propriile infracţiuni şi evaziuni fiscale, pe numele lui Sebastian Ghiţă, fac următoarele precizări:

Niciodată nu am dat bani sau alte foloase drept mită, nici eu şi nici prin intermediari, unui jurnalist sau vreunui alt om de presă, cu atât mai puţin lui Rareş Bogdan, un jurnalist pe care îl consider un adevărat profesionist şi care îmi este şi amic. Nu aş fi periclitat relaţia de amiciţie şi respect pe care o am cu el, în acest fel. Discreditarea acestui om, atât ca jurnalist cât şi ca cetăţean, de către postul mincinos România TV, provine de la faptul că a fost printre puţinii jurnalişti care a ales să arate adevărul despre Ponta şi relaţia lui mafiotă cu Ghiţă, crezând în noua idee de restartare a României prin alegerea domnului Klaus Iohannis ca Preşedinte al României.", scrie echipa de comunicare a lui Vanghelie, pe Facebook.

Comunicatorii primarului Sectorului 5, actualmente aflat în arest preventiv, mai susţin că România TV încearcă, prin declaraţii mârşave şi mincinoase, să acopere infracţiunile lui Sebastian Ghiţă şi adaugă că edilul nu a dat nicio sumă de bani lui Rareş Bogdan şi că declaraţiile sale despre o intervenţie la preşedintele Iohannis au fost scoae din context şi răstălmăcite.

"Tot în scopul discreditării acestui jurnalist şi, mergând mai departe, în scopul discreditării a însuşi Preşedintelui României, televiziunea România TV a dat pe post o altă informaţie trunchiată, prezentată neadevărat (pasaje disparate dintr-o stenogramă), prezentând o discuţie dintre mine şi o doamnă pe care o cunosc, şi anume că Rareş Bogdan ar fi urmat să intervină la Preşedinte în ceea ce priveşte situaţia acestei doamne, care îmi povestise că împotriva ei au fost exercitate abuzuri de către DNA. O cunosc pe această doamnă de peste 20 de ani, ca fiind o femeie cinstită şi am asigurat-o de tot sprijinul meu, şi anume că încerc să trimit memoriul ei cu privire la aceste abuzuri către Preşedintele României, prin intermediul unui consilier de-al dumnealui. Fără legătura cu aceasta, i-am spus doamnei că îl voi ruga pe Rareş Bogdan, ca fiind un profesionist al presei cu mare notorietate, dar şi amicul meu, să o ajute pe femeie, mediatizând cazul ei."

De asemenea, acuzat de România TV că ar fi acţionar la Hotel Bulevard din Predeal şi Premier Palace Hotel din Bucureşti, Vanghelie (a se citi echipa sa n.r.) neagă că ar deţine direct sau prin interpuşi, acţiuni la aceste hoteluri şi la oricare alt hotel.

"Nu cunosc nimic şi nu am nicio legătură cu anumite contracte semnate de Marin Dumitru, proprietar al Premier Palace Hotel şi denunţătorul meu, cu B1 TV, OTV, Antena 3 şi alte televiziuni.", mai adaugă echipa edilului.

Reamintim că în urmă cu două zile în presă au apărut fragmente stenogramele incluse de DNA în referatul vizând arestarea preventivă a lui Vanghelie. Din respectivele stenograme reiese că Vanghelie a încercat să determine un martor, respectiv pe Carla Dinu, pe numele căreia, potrivit evz.ro, avea două vile, să dea la parchet o mărturie care să-i fie favorabilă şi să nu declare despre aranjamentele sale cu milionarul Marin Dumitru, căruia, potrivit DNA, i-a facilitat contracte pe banul public, primind în schimb 20% din valoarea respectivelor contracte.

În cadrul discuţiilor cu Dinu, Vanghelie a afirmat că ţine relaţia cu Iohannis prin realizatorul TV, Rareş Bogdan şi că poate influenţa oameni din justiţie.

Suplimentar acestor informaţii, România TV a mai relatat, citând "surse judiciare", că Vanghelie ar fi fost interceptat în timp ce spunea că i-a dat lui Rareş Bodan 350.000 de euro.

"I-am dat 350.000 de euro la pungă lui Rareş Bogdan că se ruga de mine că nu are după ce să bea apă. E pungaş mare, n-are mamă, n-are tată. Îmi place de el, este conectat şi la Mircea Geoană şi la Klaus Iohannis", ar fi declarat Vanghelie, potrivit postului controlat de Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului Victor Ponta.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne