DNA acuză: Parte din mita luată de Vanghelie a constat în plată de publicitate la OTV şi B1 TV

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Parte din "comisionul" pe care Marian Vanghelie îl încasa de la omul de afaceri Dumitru Marin, în contul acordării unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate în favoarea a doua televiziuni, OTV şi B1 TV, se arată în referatul prin care DNA solicită arestarea preventivă a primarului sectorului 5, relatează Agerpres.

"Un alt mod de plată al "comisionului" de către suspectul Dumitru Marin l-a constituit încheierea şi plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel. Astfel, în anul 2009, la solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societăţile controlate de către Dumitru Marin au încheiat contracte de publicitate în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro în favoarea societăţii Ocram Televiziune SRL (operatorul postului de televiziune OTV), controlată de Diaconescu Dan, (actualmente în închisoare, pentru şantaj n.r.) persoană apropiată inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de către aceasta din urmă societate comercială, fiind în schimb plătite de cele dintâi)", scriu procurorii în referat.

"De asemenea, la solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, Premier Palace SRL a încheiat contracte de publicitate în valoare de aproximativ 200.000 de euro în favoarea societăţii B1 TV Channel SRL (operatorul postului de televiziune B1 TV)", se mai spune în documentul procurorilor.

Reamintim că Marian Vanghelie, actualmente arestat preventiv, este acuzat că ar fi perceput un comision de aproximativ 20% din lucrările pe bani publici pe care le atribuia afaceristului Dumitru Marian, un apropiat al său.

Replica B1 TV

"Ca urmare a informaţiilor oferite presei de către DNA cu date din dosarul lui Marian Vanghelie, facem următoarele precizări.

Societatea Premier Palace SRL a încheiat în anul 2012 un contract de prestări servicii publicitare cu B1 TV Channel SRL în valoare de 150.000 Euro TVA, în baza căruia au fost difuzate pe postul de televiziune B1 TV spoturi şi reportaje publicitare în perioada mai 2012-februarie 2013.

Aşa cum se întâmplă în cazul tuturor contractelor de publicitate încheiate de B1 TV, aceste difuzări s-au făcut în baza unor mediaplan-uri aprobate de client şi care au fost respectate întocmai, dovadă fiind şi monitorizările care atestă executarea de către B1 TV Channel SRL a tuturor condiţiilor contractuale agreate între părţi.

Contractul de publicitate, mediaplan-urile de difuzare a materialelor publicitare, factura emisă pentru serviciile prestate sunt documente care atestă într-o transparenţă totală legalitatea acestei tranzacţii comerciale." se arată într-un comunicat al postului B1 TV.

OTV-ul, televiziune a cărei licenţă a fost retrasă şi al cărui patron, Dan Diaconescu, este la închisoare pentru şantaj, nu a răspuns nimic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne