Valmar(APIA): Peste100.000 de maşini trebuie casate pe an în România pentru întinerirea parcului auto

(SEBASTIEN BOZON/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
27.06.2012

Peste 100.000 de maşini trebuie casate pe an în România pentru întinerirea parcului auto şi, în acelaşi timp, este nevoie de măsuri fiscale care să promoveze achiziţia autovehiculelor mai puţin poluante, a declarat miercuri vicepreşedintele APIA, Brent Valmar.

"Trebuie să susţinem piaţa auto cu un program consistent. Valoarea rezonabilă la care ne gândim, ţinând cont de contextul economic, este de cel puţin 100.000 de maşini care trebuie casate pe an în perioada următoare pentru întinerirea parcului auto. Este nevoie de măsuri fiscale care să promoveze achiziţia de autovehicule din ce în ce mai puţin poluante", a menţionat vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Brent Valmar.

Acesta a subliniat că "ne lăudăm" cu un parc auto de peste 4 milioane de autovehicule, însă acestea sunt din ce în ce mai vechi.

"Grosul parcului are o vârstă de 6-10 ani, dar mai mult spre limita de zece ani. Circa 750.000 de maşini au o vârstă de peste 20 de ani", a mai spus Valmar.

"Toate aceste maşini ne fac aerul mai greu respirabil. Efectele benefice al programului de înnoire a parcului auto sunt incontestabile. Am reuşit împreună cu Fondul de Mediu şi responsabilii din acest sector scoaterea din circulaţie în intervalul 2005-2011 a peste 415.000 de autovehicule vechi care ne puneau viaţa în pericol pe străzi şi care poluau extrem de mult", a mai spus Valmar.

Acesta estimează că în acest an nu vor fi vândute mai mult de 92.000 de autovehicule în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor