Ciobanu (BCR): În trei ani, băncile pentru locuinţe pot atinge un nivel al activelor de 1 mld. euro

Epoch Times România
27.06.2012

Băncile pentru locuinţe ar putea ajunge în următorii trei ani la active totale de aproximativ 1 miliard de euro şi peste 750.000 de clienţi, a declarat Alexandru Ciobanu, preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

"În următorii trei ani, băncile pentru locuinţe estimează că vor atinge un nivel al activelor totale de aproximativ 1 miliard euro. Obiectivul strategic pe termen lung al băncilor pentru locuinţe este atingerea unui grad de acoperire a pieţei de minim 10%”, a spus Alexandru Ciobanu.

Astfel, băncile pentru locuinţe ar putea ajunge în 2015 la active totale de aproximativ 4,13 miliarde lei, de la 1,7 miliarde lei în 2012. Tot pentru 2015, băncile pentru locuinţe estimează 751.000 de clienţi, faţă de 490.000 în 2012.

Ciobanu a subliniat faptul că potenţialul pieţei de economisire-creditare din România este în creştere, interesul pentru economisire-creditare fiind mai ridicat în randul populaţiei cu nevoi locative mai puţin urgente.

De asemenea, Aurelia Cionga, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, a declarat că prin colaborarea strategică între Guvern, Parlament şi băncile pentru locuinţe se are în vedere demararea unor proiecte specializate pentru reabilitarea termică a fondului locativ existent, achiziţionarea locuinţelor prin programul ANL, finanţări accesibile, precum şi sprijinirea construcţiei de locuinţe noi.

În prezent, pe piaţa din România funcţionează două bănci în sistemul economisire-creditare, respectiv BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor