Valeriu Zgonea ar semna pentru graţierea lui Gică Popescu

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea deplânge soarta lui Gică Popescu, condamnat la 3 ani şi o lună de închisoare şi se raliază celor care petiţionează pentru eliberarea fostului mare fotbalist. Afrimând că Gică Popescu a făcut mult bine ţării, Zgonea a declarat joi că va semna petiţia pentru graţierea lui Popescu, vinovat de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

"Ca cetăţean al României, dacă va trebui să înaintăm o petiţie pentru graţiere individuală către preşedintele statului român, pentru Gică Popescu, personal, aş semna-o şi o s-o semnez, să ştiţi", a precizat Zgonea.

"Este un simbol pentru mine ca oltean, îl apreciez", a mai declarat preşedintele Camerei, explicându-le jurnaliştilor că Gică Popescu "a făcut foarte mult bine României" şi că este cunoscut în toată Europa drept căpitanul Barcelonei:

"Este de o sută de ori mai cunoscut decât orice politician din România. Despre Gică Popescu, dacă te duci din Turcia până în Barcelona sau până în nordul Europei, toată lumea ştie că a fost căpitanul Barcelonei şi căpitanul echipei naţionale", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai povestit că este prieten cu Gică Popescu şi că a jucat fotbal cu acesta, manifestându-şi regretul că justiţia nu are şi o componentă socială:

"Gică Popescu este prietenul meu. Am jucat fotbal împreună. Îl susţin sută la sută. Regret că justiţia nu are şi o componentă socială. E un simbol pentru mine, ca oltean. Îl apreciez şi sunt alături de familia sa", a spus Zgonea.

Reamintim că Gică Popescu a fost condamnat la închisoare marţi, alături de Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în dosarul Transferurilor. DNA i-a acuzat pe cei opt că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal. În plus, aceştia sunt acuzaţi că nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului.

Reacţiile la condamnarea lui Popescu nu au întârziat să apără. Pe internet se strâng deja semnături pentru eliberarea lui Gică Popescu, unul dintre simbolurile fotbalului românesc, care "nu trebuie să facă închisoare, alături de criminali şi violatori!".

"Pentru toate bucuriile aduse milioanelor de români de-a lungul carierei sale impresionante, Gică Popescu merită să i se dea şansa iertării, prin graţiere", afirmă autorii petiţiei online. Petiţia a strâns 3420 de semnături.