Sebastian Bodu: Candidez independent pentru un nou mandat de europarlamentar

Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Europarlamentarul Sebastian Bodu a luat decizia să candideze independent pentru un nou mandat de europarlamentar. "Am luat decizia de a candida independent pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul European. Nu, nu am să plec din PDL, nu sunt un traseist. Eu sunt PD-ist, membru din anul 2002, am trecut prin multe împreună cu colegii mei pe care îi respect, pe care i-am ajutat şi de la care am primit ajutor şi nu sunt genul de om care îşi abandonează principiile indiferent de conducerea - efemeră până la urmă - a unui partid.

Candidatura independentă este un proiect personal, separat de partidul în care activez ca simplu membru" notează europarlamentarul Sebastian Bodu într-un comunicat remis Epoch Times.

Sebastian Bodu a notat că un factor determinant în luarea acestei decizii a fost poziţia lui Vasile Blaga care afirma într-o emisiune televizată la care făcea referire la activitatea eurodeputaţilor români că "nu am auzit ca Bodu să fi făcut ceva în Parlamentul European".

"Poziţia pe care domnul Vasile Blaga a exprimat-o acum câteva luni faţă de activitatea mea de europarlamentar a fost un factor determinant în decizia de a candida independent. Întrebat fiind într-o emisiune TV despre activitatea eurodeputaţilor români, preşedinte le PDL a spus că este foarte bună, mai puţin a mea ("nu am auzit ca Bodu să fi făcut ceva în Parlamentul European"), afirmaţie nu doar falsă ci şi contraproductivă la adresa întregului partid".

Potrivit domnului Bodu, el şi-a făcut public raportul de activitate la sfârşitul fiecărui an, dar acest lucru nu interesează pe nimeni într-un partid politic.

"Cred că sunt printre puţinii europarlamentari care şi-au făcut public (pe blog) raportul de activitate la sfârşitul fiecărui an, dar cu siguranţă că acest lucru nu interesează pe nimeni într-un partid politic. Totuşi, pentru că sunt oameni care vor să ştie dacă votul lor din 2009 a fost unul util, revin cu publicarea raportului de activitate pe întregul mandat, de unde rezultă că sunt printre primii (al treilea, între românii din PPE) în ceea ce priveşte numărul de rapoarte legislative (37 la număr, 19 aprobate, 18 în curs de aprobare până în 17 aprile), aproape toate în domenii ce ţin de mediul economic (precum guvernanţa corporatistă sau auditul financiar al corporaţiilor)".

Cu toate că aceşti termeni nu sună foarte spectaculos pentru mulţi, "rapoartele în cauză au generat o dezbatere aprinsă nu doar în Parlamentul European ci şi în afara lui, întrucât este vorba de competitivitatea întreprinderilor europene şi, deci, de sute de milioane de locuri de muncă afectate de faptul că Europa pierde teren în raport cu SUA sau China".

Bodu este convins că atitudinea lui, uneori critică, chiar ironică, i-a deranjat pe mulţi.

"Am crezut mereu în principiile mele şi nu m-am dat la o parte din faţa niciunui politician, fie că se numea Gigi Becali sau Călin Popescu-Tăriceanu. Şi, între noi fie vorba, de fiecare dată s-a dovedit că aveam dreptate: şi cu fotbalul, şi cu taxa auto, şi cu schimbarea atitudinii instituţiilor de control fiscal asupra contribuabililor.

Cu toate că aceşti termeni nu sună foarte spectaculos pentru mulţi, "rapoartele în cauză au generat o dezbatere aprinsă nu doar în Parlamentul European ci şi în afara lui, întrucât este vorba de competitivitatea întreprinderilor europene şi, deci, de sute de milioane de locuri de muncă afectate de faptul că Europa pierde teren în raport cu SUA sau China".

Am intrat cu forţa legii în domenii în care nimeni nu a îndrăznit să intre până atunci: mafia fotbalului, a produselor petroliere sau a rambursărilor ilegale de taxe. În politică, atunci când a fost cazul, nu am ezitat să-mi spun punctul de vedere chiar dacă uneori adevărul deranjează, dar nu am fost niciodată un membru de partid care să se încoloneze orbeşte în spatele unui lider şi cu atât mai puţin în spatele unui pseudo-lider. Întotdeauna spun ce fac şi fac ce spun. Trecând peste unele eşecuri inerente oricăruia dintre noi, am reuşit ca Preşedinte al ANAF să am cei mai buni indicatori financiari din istoria postdecembristă a instituţiei fără a sufoca cu controale contribuabilii oneşti iar în Parlamentul European am reuşit să gestionez unele dintre cele mai grele rapoarte legislative", afirmă fostul preşedinte al ANAF.

Europarlamentarul notează că dacă pentru actuala conducere a PDL acest lucru înseamnă zero, poate înseamnă ceva pentru alegătorii care vor altceva, o altfel de politică, altfel de politicieni.

"Nu sunt un geniu, după cum nu sunt nici un robot. Sunt un om care crede că a fi un bun manager înseamnă a-ţi atinge indicatorii de performanţă iar a-ţi reprezenta ţara înseamnă ca efectele pozitive ale activităţii tale să se răsfrângă asupra conaţionalilor tăi. Am făcut acest lucru în calitate de preşedinte al ANAF, l-am făcut în calitate de europarlamentar".

Promiţând o campanie care nu va fi una negativă, Bodu afirma că va încerca să vină cu proiecte şi cu programe. "Voi veni cu mesaje de dreapta în care am crezut şi cred în continuare precum stimularea întreprinderilor sau protejarea familiei".

"Ştiu că este mai mult decât dificil să îţi promovezi mesajele ca independent, mai ales într-o perioadă în care încordarea politică a ajuns la paroxism, când politicienii se suie cu picioarele unii peste ceilalţi, se scuipă, se jignesc, îşi sparg capetele, după care se aliază şi sunt cei mai buni prieteni şi viceversa, sau chiar fac afaceri prin firmele lor ori ale rudelor în timp ce se înjură. Ştiu că este greu să răzbat ca independent în condiţiile în care nimeni nu va veni să mă sponsorizeze, nimeni nu îmi va face campanie şi nimeni nu mă va considera îndeajuns de bun ca să îmi măsor forţele cu partidele politice.

Voi încerca aşadar imposibilul, să câştig votul vostru fără buget, fără echipă de campanie, fără găleţi, adidaşi sau pungi de făină. Ştiu că intru într-o luptă în care voi fi atacat din toate părţile, înfierat, excomunicat, dar îmi asum acest lucru, aşa cum mi-am asumat riscuri în situaţii în care altora le-ar fi tremurat genunchii. Până la urmă prima condiţie pentru a câştiga este să te înscrii în cursă", mai afirmă europarlamentarul Sebastian Bodu în comunicatul de presă remis redacţiei Epoch Times.

În încheierea comunicatului Sebastian Bodu anunţă ca şi-a făcut pagina de candidat pe facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne