Valer Marian, (fost?) senator independent, nu a zburat de la balcon, se alege doar cu un dosar de corupt

La mijlocul lunii iulie, la televizor apărea un domn mai plinuţ, pe cap cu o bască cu "stea în frunte", făcând nişte declaraţii echivalente cu o sinucidere politică şi cu un sinucidere nu doar politică ci aşa, în general. Declaraţiile sale vizau doi "grei" ai politicii, pe Liviu Dragnea (vice premier al României) şi pe Radu Stroe (Ministru de interne) pe care Marian îi acuza că au participat activ şi motivat la tentative de fraudare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, în vara lui 2012. Domnul cel plinuţ se numeşte Valer Marian, şi, pe lângă apariţiile la televiziune, dumnealui a mai comis o fapta sinucigaşă: pentru ca acuzele sale despre fraudarea referendumului să fie nu doar incendiare, ci şi efective, Marian s-a autodenunţat la DNA, incriminându-i astfel, prin declaraţiile sale, pe cei doi înalt oficiali.

"Dezvăluirile pot avea un efect de tsunami în politica românească. Faptul că un parlamentar, fost procuror, fost preşedinte al organizaţiei judeţe a PSD face asemenea acuzaţii, va atrage consecinţe. Ar putea fi cel mai mare scandal politic al anului 2013. Trebuie să vedem dacă Valer Marian este un kamikaze sau ştie prea bine ce a scris în acel autodenunţ", comenta la momentul respectiv Cozmin Guşă gesturile senatorului Marian.

A trecut o lună de la autodenunţul senatorului (fost PSD, actualmente independent) Valer Marian, şi viaţa sa curgea aparent netulburat. Am fi putut crede că dl Guşă a exagerat folosind cuvinte precum tsunami şi kamikaze. Nici măcar VV Ponta (Victor Viorel), caracter eminamente echilibrat şi raţional nu s-a supărat deloc pe cel ce i-a denunţat colaboratorii (nota bene, pe denunţul lui Marian se regăsea şi numele lui Ovidiu Silaghi, propus de VV Ponta pentru funcţia de ministru de transporturi acum vreo 3 săptămâni) , ba chiar i-a şi urât de bine lui Valer Marian, cu ocazia unui interviu televizat.

"Mihai Răzvan Ungureanu şi pe mine ne-a descoperit că suntem agenţi străini, homosexuali, ucigaşi... Hai să fim serioşi, să-i urăm 'sănătate' domnului Valer Marian (...)", a spus Victor Ponta.

Şi de bine are parte Valer Marian. Numai de bine. Astăzi, presa vuieşte despre cum Agenţia Naţionale de Integritate (ANI), a declarat ca Valer Marian a fost în incompatibilitate ca ales al statului, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de senator şi funcţia de administrator în cadrul SC Nord Vest Press SRL, în perioada 19 decembrie 2008 - 14 martie 2011 şi SC Bonda Impex SRL, din 19 decembrie 2008 până în 12 iulie 2013.

De asemenea, Valer Marian nu a menţionat calitatea de administrator la societăţile comerciale Nord Vest Press SRL şi SC Bonda Impex SRL în niciuna dintre declaraţiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 - iunie 2013, în acest caz fiind sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, arată ANI, într-un comunicat de presă remis vineri.

Alături de Valer Marian, au mai fost declaraţi incompatibili deputatul Liviu Harbuz şi fostul senator Iulian Rasaliu întrucât au fost, în timpul mandatelor parlamentare, administrator în cadrul unor firme sau persoană fizică autorizată, respectiv au ocupat o funcţie publică de conducere.

"Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului

Aşa că Valer Marian să zică mersi că Ponta este un băiat bun. A scăpat ieftin. Nici nu a zburat de la balcon precum se zice că păţesc cei care supără lumea, nu a fost împuscat, nu l-a călcat nici o maşină, nu a păţit nimic ca urmare a acelui autodenunţ larg mediatizat. Dacă are baftă, doar va sta pe tuşa, afară din politică până trec aştia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii