"V-am susţinut, ne trădaţi!" - comentarii despre posibila numire a lui Dan Mihalache ca şef al viitoarei cancelarii prezidenţiale

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Contul de Facebook a lui Klaus Iohannis, preşedintele ales al ţării, s-a umplut de postările românilor revoltaţi de vestea unei posibile numiri a lui Daniel Mihalache, fost consilier al lui Adrian Năstase, fost protejat al lui Teodor Meleşcanu, fost jurnalist la un cotidian FSN etc., în funcţia de şef al viitoarei cancelarii prezidenţiale ale lui Klaus Iohannis.

La scurtă vreme după apariţia acestei informaţii în presă, pe contul viitorului preşedinte au început să curgă comentariile celor care, când au votat pentru Primarul Sibiului au votat pentru schimbare, sperând într-o Românie aşa cum o promitea liberalul, a lucrului bine făcut, fără imunităţi parlamentare, fără baroni, fie ei roşii, albaştri sau portocalii şi curăţată de cangrena corupţiei.

Postările cetăţenilor se înşiruie sub o ultimă declaraţie mobilizatoare a lui Klaus Iohannis despre DATORIA de a lupta împotriva corupţiei, flagel care duce la o răsturnare endemică a valorilor.

Redăm câteva din comentariile ilustrative pentru modul în care a fost primită de mulţi dintre români vestea posibilei numirii lui Dan Mihalache într-un funcţie înaltă în viitorul staff de preşedinte a lui Iohannis.

"Noi, milioanele de oameni scârbiţi de politică oricărui partid-basist sau psd-ist, am votat un preşedinte al lucrului bine făcut, corect şi drept. Să fie limpede că victoria nu e a oportuniştilor politici, a acestui Mihalache, ci a poporului. Iar dacă acest popor de bună -credinţă este înşelat în aşteptări, dreapta va intra din nou la lada de gunoi.", avertizează Nicoleta.

"Vă rog să nu-l luaţi pe pe Dan Mihalache ca şef al cancelariei prezidenţiale. Nu are o istorie bună. (...) Dacă vrem o schimbare adevărată, ar trebui să începem cu modificarea legilor electorale, să se poată înfiinţa partide cu doar 3 membrii. Vrem o nouă clasă politică, nu să tot rotim nişte corupţi cu alţii, cum am făcut până acum.", cere Irina.

"Dan Mihalache nu are ce căuta la Cotroceni! V-am susţinut, ne ne trădaţi!" cere şi Aurel.

"Iohannis-team ! Mihalache chiar e propus pentru a deveni cartea de vizită a Cotroceniului?? Un Mirel Palada, versiune PNL PSD - traseist, slobod la gură şi anti-american?? Oameni buni, v-aţi pierdut simţul raţiunii?? Chiar duceţi lipsă de oameni integri, loiali şi inteligenţi în rândurile voastre? Continuaţi aşa, iar K. Iohannis va avea soarta lui Emil Constantinescu… Dacă asta doriţi, să va fie de bine!!", avertizează şi Florin.

Menţionăm în context că Dan Mihalache face parte, potrivit avocatului Antonie Popescu, din tinerii fesenişti care, în decembrie 1990, în calitate de student la drept, a semnat declaraţia prin care se cerea tăierea apei calde şi căldurii în cămine dacă studenţii îşi permit să facă grevă.

"Nu pot să cred, sau mai bine zis, nu vreau să cred că preşedintele ales va mârşă la această sfidare faţă de oamenii, care au stat şi 12 ore la coadă, pentru o "Românie altfel"!, scrie Antonie Popescu pe contul său de Facebook

Mai reamintim că "notorietatea" lui Dan Mihalache a cunoscut un apogeu în noiembrie 2012 când, odată declarat incompatibil de ANI, l-a catalogat pe şeful instituţiei, Horia Georgescu, drept o "jigodie frustrată."

"Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu (şeful ANI - n.red.), mai bine fără" a mai declarat la vremea respectivă Mihalache, întrebat cum comentează declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căruia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american.

Acelaşi Dan Mihalache, ales secretar general adjunct al Senatului în martie 2013, a propus în luna octombrie a aceluiaşi an, punerea în funcţiune - cu o "minimă" investiţie, de aproximativ 200.000 de euro - a unui centru spa cu saună şi piscină în Palatul Parlamentului.

Ce va propune Dan Mihalache, odată promovat la Cotroceni?