USR, vehement împotrivă ca Primăria să-şi facă firmă pentru construirea de locuinţe sociale

Exemplele RATB, RADET şi ANL au demonstrat clar că atunci când o administraţie locală gestionează o societate comercială, ea e sortită eşecului, explică Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times Romania)

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a criticat miercuri iniţiativa înfiinţării unei societăţi de construcţii a Primăriei care să construiască locuinţe sociale, arătând că în acest moment la nivel de Primărie nu există - cel puţin oficial - o evidenţă a locuinţelor sociale existente şi nici un plan pe această temă.

"În ceea ce priveşte înfiinţarea unei societăţi de construcţii a primăriei care să construiască locuinţe sociale, în primul rând trebuie să pornim de la o analiză. În momentul de faţă nimeni din primărie nu e în stare să ne spună câte locuinţe sociale avem, nu ştim câte locuinţe sociale avem, ce necesar avem, aceste cifre lipsesc, deci înainte de a vorbi de înfiinţarea unei societăţi de construcţii pentru locuinţe sociale vrem să ştim care este planul primăriei pentru locuinţe sociale", a declarat Dan, înaintea şedinţei de Consiliu General în care se va vota hotărârea privind înfiinţarea societăţii respective.

Liderul USR s-a declarat împotriva înfiinţării unei astfel de societăţi, reamintind că experienţa a demonstrat faptul că în momentul în care Primăriile administrează societăţi, se lasă cu dezastru.

"Suntem vehement împotrivă. RADET-ul, RATB-ul, ANL-ul sunt exemple care spun că atunci când o administraţie locală gestionează o societate comercială, ea e sortită eşecului. Preferăm ca pentru locuinţe sociale achiziţia să se facă prin proceduri de licitaţie transparente aşa cum prevede şi legea românească şi procedurile europene", a precizat Nicuşor Dan.

Fondatorul USR a reamintit în acest context că de pe ordinea de zi a fost retras un proiect care prevede o derogare a Primăriei Capitalei de la legea achiziţiilor publice. Practic, proiectul a cărui expunere de motive este semnată de însăşi Gabriela Firea prevede ca achiziţiile de până la 800.000 de euro să se facă printr-un site al Primăriei şi nu prin sistemul naţional de achiziţii publice.

"Când o să revină (proiectul n.r.) o să fim împotrivă", a declarat Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne