Clotilde Armand: Aceasta este reţeta PSD de administraţie incompetentă şi coruptă care explică subdezvoltarea ţării

Franţuzoaica Clotilde Armand, de la USR, nu este deloc mulţumită de prestaţia primarului Dan Tudorache de la Sectorul 1 din Capitală.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Execuţia bugetară de la sectorul 1 din primele 9 luni din 2016 arată catastrofal. Deşi Primăria a colectat peste 1 miliard de lei din taxe şi impozite locale şi a efectuat plăţi de doar 664 de milioane, au fost contractate suplimentar credite externe şi interne de 132 de milioane de lei, pentru care se plătesc evident dobânzi, a atras atenţia vineri, pe contul său de Facebook, consiliera locală Clotilde Armand, de la Uniunea Salvaţi România.

„Practic, Primăria Sectorului 1 are la dispoziţie 410 milioane de lei rămase neutilizate, în condiţiile în care au fost efectuate în primele 9 luni doar 36% din cheltuielile planificate pentru spitalele din sector, doar 20% din cheltuielile bugetate pentru locuinţe sociale, doar 22% din investiţiile planificate pentru consolidarea şi modernizarea şcolilor din sector. De asemenea, nu s-au făcut practic deloc investiţii pentru consolidarea monumentelor istorice, pentru extinderea alimentării cu apă sau pentru tratarea apelor reziduale”, a precizat Clotilde Armand.

Potrivit consilierei USR, pentru toate aceste investiţii ar trebui organizate licitaţii, însă autorităţile din subordinea Primăriei conduse de Dan Tudorache fie nu vor, fie nu sunt capabile să efectueze aceste investiţii atât de necesare.

„Acesta este motivul pentru care consilierii USR s-au opus rectificării bugetare propusă de PSD. Considerăm că banii cetăţenilor din sectorul 1 trebuie să ajungă cât mai repede la aceştia prin servicii publice de calitate şi prin investiţii menite să îmbunătăţească nivelul de trai din sector. Aceasta este reţeta PSD de administraţie incompetentă şi coruptă care explică subdezvoltarea ţării”, a subliniat Clotilde Armand.