USR salută victoria lui Andrei Năstase: E mai mult decât o victorie, e o speranţă

În ciuda ştirilor false, a manipulărilor din sondaj, a denigrărilor ordinare din presa aservită şi a încercărilor de fraudă electorală, victoria obţinută de Andrei Năstase este, în opinia USR, o rază de speranţă pentru Chişinău.
Radu Mihail şi Matei Dobrovie, USR
Radu Mihail şi Matei Dobrovie, USR (The Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România salută victoria preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, candidatul comun al opoziţiei anti-oligarhice la alegerile locale anticipate din municipiul Chişinău, urându-i succes în mandatul său de un an la Primăria Capitalei.

USR a ţinut să menţioneze că Andrei Năstase, a luptat în mod constat în ultimii ani împotriva corupţiei la nivel înalt din Republica Moldova şi a politicienilor care au încercat să deturneze Republica Moldova de la parcursul democratic şi european.

„Andrei Năstase a câştigat pentru că a reuşit să mobilizeze oameni de bună credinţă să se implice civic împotriva abuzurilor anumitor conducători din Republica Moldova. Este tot mai evident faptul că cetăţenii din Chişinău şi din Republica Moldova îşi doresc cu adevărat o perspectivă europeană clară şi o democraţie reală şi funcţională. În ciuda eforturilor depuse de forţele anti-occidentale, fraţii noştri de peste Prut arată că îşi doresc, ca şi noi, ca Republica Moldova şi România să fie împreună, în interiorul Uniunii Europene. Uniunea Salvaţi România este şi va rămâne alături de Andrei Năstase şi de forţele pro-europene de la Chişinău”, a transmis Dan Barna, preşedintele USR.

Pentru USR, Republica Moldova reprezintă o prioritate şi ocupă un loc aparte în programul partidului. Mai mult decât atât, USR consideră că România are o datorie morală de a fi alături de cetăţenii Republicii Moldova, motiv pentru care parlamentarii români şi-ar dori să construiască punţi de dialog cu forţe politice precum Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr, care împărtăşesc aceleaşi principii cu cele ale USR şi luptă pentru dezoligarhizarea şi europenizarea Republicii Moldova.

„În ciuda ştirilor false, a manipulărilor din sondaj, a denigrărilor ordinare din presa aservită şi a încercărilor de fraudă electorală, o rază de speranţă se iveşte la Chişinău. Majoritatea cetăţenilor care au participat la vot au înţeles blatul dintre Plahotniuc şi Dodon şi s-au exprimat anti-oligarhie şi pro-UE. Printr-un discurs tranşant în favoarea valorilor europene, fără ambiguităţi, Andrei Năstase îi reprezintă în mandatul său pe cei care îşi doresc cu adevărat europenizarea Republicii Moldova. Nu va fi o misiune uşoară, însă semnalul a fost dat. Este un prim pas către demantelarea regimului oligarhic şi eliberarea statului captiv, care sper că se va revedea şi la alegerile parlamentare”, a declarat deputat USR, Matei Dobrovie, vice-preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

În opinia deputaţilor USR, rezultatul de la Chişinău, în favoarea lui Năstase, poate fi un bun exemplu şi pentru Bucureşti, demonstrând înainte de toate de ce ar trebui să se revină în România la alegerile în două tururi pentru primării.

„Victoria lui Andrei Năstase demonstrează că, atunci când aleg să se implice în viaţa publică şi se mobilizează, oamenii oneşti pot reuşi împotriva oricăror impedimente. Cetăţenii din Chişinău ne-au demonstrat că pot învinge corupţia prin acţiuni şi propuneri concrete pentru un oraş european în care merită să trăieşti. E mai mult decât o victorie, e o speranţă! Felicitări Andrei Năstase!”, a conchis senatorul USR pentru românii cu domiciliul în afara României, Radu Mihail.

Menţionăm că preferatul chişinăuienilor la alegerile locale anticipate de duminică 3 iunie, pentru Primăria municipiului Chişinău, a fost Andrei Năstase cu 52,57% din numărul total de voturi, depăşindu-l pe socialistul Ion Ceban, plasat pe locul doi, cu 47,43% .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe