Rezultatele alegerilor de la Chişinău. Andrei Năstase - noul Primar General al Capitalei

La alegerile locale pentru alegerea primarului municipiului Chişinău, după numărarea tuturor voturilor, Andrei Năstase a fost preferatul chişinăuienilor.
Andrei Năstase, liderul Platformei DA
Andrei Năstase, liderul Platformei DA (facebook.com/andrei năstase)

UPDATE. La ora 23:55, după numărarea 100 % a proceselor verbale, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a câştigat alegerile locale anticipate din Capitală cu 52,57% din numărul total de voturi, depăşindu-l pe socialistul Ion Ceban, plasat pe locul doi, cu 47,43%.

***

UPDATE. La ora 23:20, în urma numărării a peste 99 la sută din procesele verbale, rezultatele preliminare s-au schimbat foarte puţin, în scădere la ambii candidaţi: Andrei Năstase - 52,58 la sută, iar socialistul Ion Ceban - 47,42 la sută.

***

În Chişinău, secţiile de votare s-au închis la ora 21.00, rata de participare la vot în turul doi de alegeri pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, fiind potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, de 39,12%,

Rezultatele preliminare în urma numărării a peste 93 la sută din procesele verbale arată astfel: 52,98 la sută pentru liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţinut în alegeri de Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal Democrat, şi 48,02 la sută pentru candidatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban.

Alegerile pentru Primăria Municipiului Chişinău s-au organizat după ce primarul suspendat Dorin Chirtoacă a demisionat în 16 februarie din funcţia de edil al Capitalei.