Ghinea acuză o gafă de proporţii a lui Juncker: "Mă aştept ca europarlamentarii români să protesteze"

Participarea lui Jean Claude Juncker la "glorificarea celui care a pus bazele uneia dintre cele două ideologii criminale ale secolului trecut", Karl Marx, este un moment ruşinos pentru UE, acuză deputatul USR Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Deputatul USR Cristian Ghinea critică dur participarea preşedintelui Comisiei Europene la evenimentul organizat pentru celebrarea a 200 de ani de la naşterea celui ce "a pus bazele uneia dintre cele două ideologii criminale ale secolului trecut", Karl Marx.

În opinia lui Ghinea, un astfel de gest nu poate rămâne nesancţionat iar europarlamentarii români ar trebui să protesteze.

"O atitudine stupidă a Preşedintelui Comisiei Europene, care participă la glorificarea celui care a pus bazele uneia dintre cele două ideologii criminale ale secolului trecut. Dictatura proletariatului, rolul conducător al sectei numite "partid", exterminarea oponenţilor - toate sunt de la Marx, ceea ce face marxismul o ideologie criminală în sine.

În Vest să îi aduci omagii denotă ignoranţă. În Est avem dreptul la memorie şi la respect faţă de suferinţe. Juncker este Preşedinte pentru toată Uniunea Europeană. Reprezint cel mai pro-european partid din Parlamentul României şi pot afirma că e un moment ruşinos pentru UE. Mă aştept ca europarlamentarii români să protesteze. O gafă de proporţii", scrie, pe Facebook, Ghinea.

Reamintim că sâmbătă, în oraşul german Trier a fost dezvăluită o uriaşă statuie din bronz a lui Karl Marx făcută de un cunoscut sculptor chinez. Oficiali din Trier au declarat că polemicile referitoare la acceptarea acelei statui realizate de Wu Weishan s-au desfăşurat pe parcursul a doi ani, căci unele voci au argumentat că acceptarea lucrării de artă nu este compatibilă cu criticarea abuzurilor drepturilor omului care se petrec în China, scrie news.ro.

De altfel, vineri, branşa germană a organizaţiei Pen a scriitorilor a transmis că statuia nu ar trebui să fie dezvelită până când Liu Xia, văduva chinezului Liu Xiaobo, laureat al premiului Nobel pentru Pace, nu va fi eliberată din arestul la domiciliu.

Referitor la abuzurile împotriva drepturilor omului în China, este de notorietate faptul că închisorile şi lagărele de muncă chineze sunt ticsite cu petiţionari, avocaţi pentru drepturile omului (cel mai cunoscut caz fiind cel al avocatului creştin Gao Zhisheng), precum şi cu prizonieri de conştiinţă. De altfel, China este acuzată că a făcut o afacere din uciderea deţinuţilor de conştiinţă. În 1999, regimul de la Beijing a declanşat o persecuţie atroce contra zeci de milioane de aderenţi Falun Gong (practică tradiţională bazată pe 5 exerciţii line de qigong şi pe respectarea principiilor adevăr, compasiune, toleranţă), persecuţie ce a culminat, conform rapoartelor independente, cu uciderea acestora în spitalele militare pentru ca organele să le fie vândute în scop de transplant. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne