USL s-a rupt în Parlament: Senatorii liberali nu au votat cu PSD

Senatorii PNL nu au susţinut proiectele PSD, votând astăzi împotriva tuturor proiectelor de lege iniţiate de PSD. La Camera Deputaţilor, liberalii nu au sprijinit moţiunea simplă iniţiată de PDL şi PPDD, însă au anunţat că, începând de săptămâna viitoare vor face opoziţie.
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)
Flori Mladin
25.02.2014

Senatorii PNL nu au susţinut proiectele PSD, votând astăzi împotriva tuturor proiectelor de lege iniţiate de PSD. La Camera Deputaţilor, liberalii nu au sprijinit moţiunea simplă iniţiată de PDL şi PPDD, însă au anunţat că, începând de săptămâna viitoare vor face opoziţie.

La Camera Deputaţilor, liderul grupului PNL, George Scutaru, a anunţat că aceasta este ultima dată când PSD şi PNL sunt pe aceeaşi baricadă şi că de săptămâna viitoare liberalii vor fi în opoziţie. Ca urmare, grupul deputaţilor social-democraţi au convocat de urgenţă o şedinţă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a afirmat că speră ca liberalii să se răzgândească, şi că va obţine majoritate chiar şi pentru legile organice.

Deputaţii PSD vor să-şi stabilească strategia de comunicare la nivelul grupului având în vedere ruperea USL la Delegaţia Permanentă a PNL. Grupul PSD îşi face un calcul al voturilor necesare în plenul comun pentru adoptarea viitorului Guvern.

În Senat, toate proiectele iniţiate de PSD au fost respinse de liberali, începând să se formeze o nouă majoritate.

Proiectul care modifică legea finanţării partidelor politice şi ar fi permis efectuarea de împrumuturi de către formaţiunile politice a fost respins, întrunind doar 74 de voturi "pentru", 58 împotrivă şi două abţineri. Acest proiect de lege, cu caracter organic, ar fi trebuit să obţină minimum 86 de voturi "pentru". Iniţiativa legislativă fusese semnată de liderii grupurilor parlamentare PSD şi PNL.

Un alt proiect de lege, cu caracter organic, pentru modificarea legii administraţiei publice locale şi care reglementa participarea preşedinţilor de consilii judeţene în asociaţii de dezvoltare intracomunitară, a fost respins. Proiectul beneficia de raport favorabil cu amendamente din partea Comisiei de administraţie publică din Senat.

Ordonanţa de urgenţă 114/2013 privind modificarea titularilor dreptului de administrare a unor imobile aflate în domeniul public şi privat al statului nu a putut fi adoptată, deoarece nu au întrunit numărul suficient de voturi. Proiectul de adoptare a ordonanţei de urgenţă primise raport favorabil din partea Comisiei de apărare.

La Camera Deputaţilor, Scutaru spune adio pesediştilor

La Camera Deputaţilor, liberalii nu au sprijinit moţiunea simplă privind deszăpezirea, iniţiată de PDL şi PPDD.

Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a anunţat că, de săptămâna viitoare, partidul său va fi în opoziţie. „Acest vot final a fost ultimul la care am fost de aceeaşi parte a baricadei. Am fost parteneri oneşti ai Guvernului USL în Parlament şi în Guvern şi regretăm faptul că aţi refuzat nominalizarea unui om precum Klaus Iohannis la Ministerul de Interne. Vreau să vă asigur că, aşa cum a fost partener loial, PNL va fi şi un partid de Opoziţie cu adevărat. De săptămâna viitoare, veţi vedea că PNL va face cu adevărat Opoziţie”, a declarat Scutaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor