USB cere renumărarea voturilor în Sectorul 1, unde PSD a detronat-o peste noapte pe Clotilde Armand

Nicuşor Dan a anunţat că va cere Biroului Electoral Sector 1 renumărarea voturilor la unele secţii unde partidul sau nu a avut observatori.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi Bucureştiul cere renumărarea buletinelor de vot în cinci-zece secţii de votare din Sectorul 1, unde candidata formaţiunii, Clotilde Armand a fost dată câştigătoare la exit-poll-uri, pentru ca a doua zi din urne să iasă primar PSD-istul Daniel Tudorache. Preşedintele USB, Nicuşor Dan a acuzat discrepanţe statistice şi cere Biroul Electoral Sectorul 1 renumărarea voturilor.

"Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din cinci-zece secţii de votare din Sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus — urma să se depună. Am indicat nişte discrepanţe statistice. Sperăm că Biroul Electoral al Sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. (...) În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare", a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres, la B1 Tv.

Reamintim că duminică seară exit-poll-urile o dădeau câştigătoare la primăria sectorului 1 pe Clotilde Armand. Peste noapte situaţia s-a schimbat, rezultatele parţiale ale BEC de luni dimineaţă indicându-l câştigător al cursei pentru primărie pe Daniel Tudorache de la PSD.

Ulterior, Nicuşor Dan a semnalat, pe Facebook, faptul că la secţiile unde USB a avut observatori, Clotilde Armand a obţinut un număr de voturi peste PSD. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în celelalte secţii, ceea ce ridică semne de întrebare.

"Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră). Mulţumim tuturor delegaţilor noştri pentru efortul incredibil de azi-noapte", scria Dan pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne