Pregătiri pentru parlamentare. USB, USR şi Uniunea pentru Codlea vor fuziona

USB, USR şi Uniunea pentru Codlea vor fuziona pe 21 august, în cadrul unui congres ce va avea loc în Bucureşti.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea Salvaţi România şi Uniunea pentru Codlea vor fuziona pe 21 august, iar noul partid rezultat va purta numele Uniunea Salvaţi România, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele USB Nicuşor Dan, citat de News.ro.

"Congresul de fuziune va avea loc pe 21 august, la Bucureşti. Este un congres comun cu trei partide şi va rămâne USR. Vor fi toţi membrii la congres. USB are aproximativ 200 de membri, USR are 3, UPC are sub zece. O să fie toată lumea, o să fie intern, nu o să fie cu presa", a declarat Nicuşor Dan.

Uniunea Salvaţi România a fost deja înregistrată în urmă cu două săptămâni în Registrul Partidelor Politice.

Nicuşor Dan a explicat că s-a grăbit să facă acest lucru pentru ca numele să nu fie folosit de altcineva şi de aceea va fi nevoie acum de un congres de fuziune cu USB şi cu Uniunea pentru Codlea, formaţiune condusă de Erwin Albu, tânărul care a înfiinţat la Codlea o autoservire cu produse din gospodăria proprie şi care acum este consilier local.

"Am avut nevoie de numele USB ca să candidăm la Bucureşti, era previzibil ca pasul următor de la USB ar fi USR. Nu am vrut să riscăm ca cineva, trei oameni oarecare, să vină să înfiinţeze USR, am înfiinţat-o noi şi acum trebuie să fuzionăm. Ideal, dacă s-ar fi permis, ne-am fi dus la Ministerul Justiţiei şi am fi blocat numele acesta, USR, şi acum doar am fi schimbat numele partidului. Dar aşa a trebuit să recurgem la artificiul acesta", a adăugat Nicuşor Dan.
Potrivit liderului USB, după alegerile locale a primit 5.000 de solicitări pentru înscrierea în USR, iar peste jumătate din acestea au fost respinse pe motiv ca acele persoane nu erau compatibile cu valorile promovate de Uniune.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne