Urmează baie de sânge în Alep. Armata siriană cere evacuarea sectorului estic

Armata siriană a declarat că oferă posibilitatea tuturor cetăţenilor din oraşul Alep să îl părăsească în siguranţă, avertizând că cei care vor refuza să facă acest lucru vor avea de înfruntat o “soartă inevitabilă”.
Un copil stă printre clădirile bombardate în oraşul sirian Alep.
Un copil stă printre clădirile bombardate în oraşul sirian Alep. (Captură Foto)

Într-o declaraţie publicată miercuri seara, armata siriană a declarat că a tăiat liniile de aprovizionare ale rebelilor din nordul oraşului şi că a obţinut informaţii precise despre locaţia tuturor poziţiilor lor şi a depozitelor de arme. Armata a cerut tuturor luptătorilor să predea armele şi să plece.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, armata preşedintelui Bashar al-Assad a susţinut că îşi reduce loviturile aeriene şi bombardamentele asupra zonei estice a oraşului Alep, ocupată de rebeli, pentru a permite oamenilor să plece în zone mai sigure dacă doresc să facă acest lucru.

Armata, susţinută de miliţii şiite din Irak şi Liban precum şi de forţa aeriană rusă, a început în 19 septembrie o ofensivă masivă asupra părţii de est a oraşului Alep, după prăbuşirea unui armistiţiu de o săptămână. Ofensiva a început cu unul dintre cele mai puternice bombardamente înregistrate până acum în războiul sirian ce durează de aproape 6 ani.

Scara distrugerilor provocate în Alep de la începerea ofensivei a amplificat temerile internaţionale şi a determinat SUA să suspende discuţiile cu Rusia în ceea ce priveşte un nou armistiţiu.

Armata siriană şi aliaţii săi au ocupat unele zone în partea nordică a oraşului Alep de la începerea ofensivei şi au deschis de asemenea noi fronturi de luptă în centrul şi sudul oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe