Urmărire ca-n filme pe străzile Bucureştiului. 17 cartuşe trase şi un poliţist lovit

Poliţiştii au tras în noaptea de joi spre vineri 17 cartuşe spre maşina condusă de un şofer de 16 ani, băut şi care fumase ''iarbă''. Adolescentul nu a oprit, fiind nevoie de mai multe echipaje de poliţie pentru a pune capăt urmăririi.
Poliţişti români pe motociclete.
Poliţişti români pe motociclete. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Poliţiştii au tras de 17 ori după o maşină al cărei şofer, un adolescent de 16 ani, nu a oprit la semnalul oamenilor legii. Şoferul şi pasagerul aflat în dreapta sa în maşină nu au fost răniţi în urma focurilor de armă, însă un poliţist al Brigăzii Rutiere Bucureşti a fost lovit în timpul urmăririi.

După o urmărire în trafic de 26 de minute, şoferul s-a predat şi a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru probe.

Potrivit digi24.ro, incidentul a avut loc vineri dimineaţă în jurul orei 1.00, când un echipaj de poliţie aflat pe Calea Moşilor din Capitală a încercat să oprească un autoturism BMW Seria 5 înmatriculat cu numere de Spania.

În momentul când poliţiştii au pornit semnalele luminoase, autoturismul suspect a întors brusc iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui, pe traseul Calea Moşilor, Mihai Eminescu, Viitorului, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Fabrica de Glucoză, Şoseaua Petricani până în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată - pe o distanţă de aproximativ 8 kilometri, unde şoferul BMW-ului a încercat să forţeze trecerea barierelor, fără succes.

Doi poliţişti s-au dat jos şi s-au apropiat de maşină pentru a-l imobiliza pe şofer, însă acesta a întors brusc autoturismul şi a accelerat puternic. Pentru că zona este nepopulată pe o distanţă de câţiva kilometri unul dintre agenţi a scos arma şi a tras patru focuri în aer. Cum şoferul nu doar că nu se oprea ci se îndrepta cu viteză din ce în ce mai mare spre poliţişti, aceştia au tras alte 13 focuri de armă, de această dată în direcţia maşinii.

Şoferul nu a oprit nici după ce poliţiştii au tras 17 cartuşe. Maşina şi-a continuat deplasarea şi a făcut o manevră astfel încât să izbească-l pe poliţist. Acesta a fost lovit puternic în piciorul stâng, însă şi-a continuat misiunea şi s-a urcat în maşină ca să-l urmărească pe tânărul din BMW. Între timp, mai multe echipaje au fost alertate şi au pornit în urmărire.

Finalmente, maşina suspectă a fost înconjurată de numărul mare de echipaje de poliţie în apropiere de Parcul Plumbuit, moment în care cei doi ocupanţi ai autoturismului s-au dat jos şi s-au predat. Cel care se afla la volan este un adolescent de doar 16 ani. Fratele său, în vârstă de 26 de ani, fusese cercetat pentru mai multe furturi.

Poliţistul rănit a fost diagnosticat cu o fractură de calcaneu stâng şi o contuzie forte a gambei stângi.

Şoferul de 16 ani le-a declarat poliţiştilor că a furat maşina tatălui său din localitatea ilfoveană Afumaţi, a băut două beri şi a fumat „iarbă”. El a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală unde probele de salivă au indicat prezenţa tetrahidrocanabinolului (THC), substanţa cu efecte psihoactive din plantele de cannabis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne