UPDATE. Sora lui Ponta, chemată la audieri la DNA Ploieşti

Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)

UPDATE 2 - După audieri, dora premierului, Alexandra Herţanu, a transmis următorul mesaj pe contul său de Facebook:

"Mi-am trăit toată viaţa discret şi fără nicio implicare în viaţa publică. Din păcate de mai bine de o săptămână acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informaţii despre subiecte de interes public dar în acelaşi timp consider că şi publicul are dreptul la informaţii corecte şi complete.

În concluzie, pentru a evita speculaţiile, vreau să se ştie că în această dimineaţă m-am prezentat de bunăvoie la sediul DNA Ploieşti pentru a recupera hard-diskurile aparţinând SC EXFIN 2000 în care am calitatea de administrator şi asociat. Cu această ocazie, mi s-a solicitat şi am acceptat să dau o declaraţie de martor. Asta a fost tot! În plus doresc să fac cunoscut că, în ciuda informaţiilor vehiculate în presă, eu, mama mea sau SC EXFIN 2000 nu am avut niciodată nici un fel de legatură contractuală cu SC GROSSMAN ENGINEERING SRL".

***

UPDATE 1 - "Este o mare suferinta pentru mine sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic. Le iubesc si o sa le fiu alaturi toata viata asa cum imi sunt si ele, si as vrea sa am si eu si surorile mele taria de caracter si echilibrul pe care mama le-a dovedit in toti cei 72 de ani ai ei!", a scris Victor Ponta pe reţeaua de socializare.

***

Alexandra Herţanu, sora premierului Victor Ponta, este audiată în calitate de martor la sediul DNA Ploieşti în dosarul privind fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, dosar în care soţul său, Iulian Herţanu, este arestat preventiv pentru 30 de zile. La intrarea în sediul instituţiei, Alexandra Herţanu a refuzat să facă declaraţii.

Potrivit surselor Realitatea TV şi mama premierului Ponta, Cornelia Naum, este aşteptaă în fata procurorilor DNA sa dea declaraţii în acest dosar.

La audieri s-a prezentat şi senatorul PSD Ştefan Radu Oprea, fost prefect de Prahova, care a declarat, la sosirea la sediul DNA, că nu ştie să aibe legătură cu dosarul cumnatului premierului Victor Ponta în care se fac audieri în această dimineaţă, potriviţi B1 Tv.

În acelaşi dosar se află sub control judiciar nume grele din politica românească - Mircea Cosma, fiul său Vlad Cosma (ambii PSD), precum şi Sebastian Ghiţă (ex-PSD).

Dosarul vizează fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, lucrări primite de firma lui Iulian Herţanu şi Euro Construct Trading 98 de la HIDRO Prahova, societăţi pe acţiuni deţinute în proporţie de aproximativ 80% de Consiliul Judeţean Prahova, unde şef este Mircea Cosma, acuzat şi el de corupţie în această cauză.

Lucrarea se ridică la circa 10 milioane de euro, din care 80% sunt fonduri europene nerambursabile. Cumnatul premierului a încasat deja 6,5 milioane de euro, deşi nu a terminat lucrările la termen, acestea fiind realizate doar în proporţie de 65%, potrivit directorului de la HIDRO, citat de România Liberă.

Recent, primarul din Comarnic, Dorian Botoacă, declara revoltat că "din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossmann, şi din cauza firmei Euro Construct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.