Libertatea, de "nepreţuit". Dorin Cocoş a turnat-o pe Udrea

Gratii
Gratii (CRIS BOURONCLE / AFP / Getty Images)

Sătul de aerul de puşcărie, Dorin Cocoş şi-a turnat fosta soţie la DNA. Afaceristul povesteşte, cu lux de amănunte în denunţul formulat, cum a împărţit cu Elena Udrea mita luată în Dosarul „Microsoft” şi cum a finanţat PDL-ul din banii de mită, cu ştirea lui Vasile Blaga, relatează paginadepolica.ro.

„Precizez că am sprijinit personal campania electorală din anul 2009, pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract (Microsoft – n.r.). În acest sens am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea. Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menţionată (material pentru campania electorală – n.r.), precizându-mi că suma ajunge la aproximativ trei milioane de euro”, a menţionat Cocoş în denunţul publicat în premieră de cotidianul Libertatea.

Cocoş mai susţine în denunţul său că a primit o mită de aproximativ 1,8 milioane de euro, din care 800.000 de euro cash şi 200.000 de euro printr-un cont din Dubai.

Dorin Cocoş le-a povestit procurorilor şi ce a făcut cu banii primiţi drept mită în dosarul achiziţiei de licenţe Microsoft:

”Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu am achiziţionat pe persoană fizică, împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, ½ din Hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate ¼ chiar şi azi. Precizez că Elena Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţiere Microsoft şi despre banii primiţi şi aşa cum am spus mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care, de asemenea, a sprijinit derularea contractului”, a mai scris Cocoş.

Ca urmare a formulării acestui denunţ, afaceristul a primit arest la domiciliu în Dosarul „Microsoft.” Fostul soţ al Elenei Udrea este însă tot după gratii, fiind arestat preventiv în dosarul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, mai scrie sursa citată.

Reamintim în context că miercuri, înainte ca magistraţii Înaltei Curţi să decidă arestarea sa preventivă în dosarul Gala Bute, Udrea a declarat că ştia de finanţarea campaniilor PDL de către Dorin Cocoş, însă nu era la curent cu detaliile acestor operaţiuni.

"Aşa se finanţează campaniile electorale. De ce vă prefaceţi că nu ştiţi? Toată societatea, toată presa, toată lumea politică se preface că nu ştie. Întrebaţi-i şi pe domnul Iohannis şi pe domnul Ponta cum şi-au finanţat campaniile. Ştiam că Dorin Cocoş finanţează campaniile PDL. Nu ştiam în ce fel şi cu ce sume", a declarat Elena Udrea.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a negat acuzaţiile lui Dorin Cocoş. "Nu am avut niciun fel de relaţie cu domnul Cocoş, nu avem nicio implicare în Microsoft. Domnul Cocoş nu a adus niciun ban la partid. Cine a cotizat e pe lista oficială, se taie chitanţă cum spun regulile întotdeauna", a declarat Vasile Blaga pentru Mediafax.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne