UPDATE: Medicul Gheorghe Burnei, în arest la domiciliu. Acuzaţii halucinante

Acuzat că a luat bani pentru a opera şi, mai mult, că prin operaţiile făcute a nenorocit copii prin operaţii experimentale sau care-i depăşeau competenţa, medicul Burnei va sta în arest la domiciliu. La dosar ar exista declaraţii ale colaboratorilor săi potrivit cărora medicul cumpăra oase de la măcelărie pentru implanturi.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

UPDATE: Judecătorii Tribunalulului Bucureşti au decis, duminică, plasarea în arest la domiciliu a medicului Gheorghe Burnei.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că se investighează mai multe decese ale unor pacienţi ai săi. La dosar ar exista declaraţii ale colaboratorilor săi potrivit cărora medicul cumpăra oase de la măcelărie pentru implanturi.

***

Aflat în centrul unui uriaş scandal după ce presă a dezvăluit că a făcut operaţii experimentale pe copii, Gheorghe Burnei, şeful secţiei de ortopedie a Spitalului Marie Curie, a fost reţinut de procurorii de la Parchetul Capitalei pentru 24 de ore. Medicul va fi prezentat duminică judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, relatează Mediafax.

Dosarul lui Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupţie, în perioada octombrie - noiembrie 2016, primul denunţ fiind făcut la data de 28 septembrie. De asemenea, investigaţiile vizează şi realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii, au precizat surse judiciare.Doctorul a fost reţinut după ce a fost audiat mai multe ore, acesta participând anterior la percheziţiile făcute sâmbătă la imobilele pe care le deţine şi la biroul său.

"Niciodată nu am luat bani pentru operaţii", a susţinut chirurgul când a ajuns la Spitalul Marie Curie pentru a participa la percheziţii, refuzând să facă alte precizări.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, în dosar au fost audiaţi părinţii care ar fi dat bani pentru intervenţiile chirurgicale şi mai multe persoane care au colaborat, la un moment dat, cu medicul.

Mai merită menţionat că reţinerea lui Burnei are loc la doar o zi după ce în presă a apărut o investigaţie din care reiese că doctorul ar fi făcut operaţii experimentale pe copii.

Reamintim că o ortopedul Gheorghe Burnei a fost acuzat, într-un articol publicat în Casa Jurnalistului, că a experimentat implanturi neomologate în cazul mai multor copii. Semnatara articolului, Luiza Vasiliu, relatează cum cunoscutul ortoped a experimentat cu un implant neomologat pe o fetiţă care şchiopăta. Ulterior, după 11 operaţii, fetiţa devenită între timp domnişoară de-abia se mai poate ridica din pat.

În urma unei investigaţii ce a durat un an, jurnalista a constatat că „doctorul Burnei a ales de multe ori, în locul intervenţiilor sigure, inovaţii medicale în urma cărora au murit copii şi nenumărate vieţi au fost distruse”. Articolul poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne