UPDATE: Deputaţii din Comisia Juridică au votat pentru arestarea liberalului Mircea Roşca

Deputaţii din Comisia Juridică au respins marţi cererile de percheziţie, reţinere şi arestare a liberalului Mircea Roşca. Şedinţa Comisiei juridice s-a desfăşurat în absenţa presei, iar votul a fost secret; acum PSD şi PNL se acuză reciproc pentru voturile din comisie.
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)
Loredana Diacu
18.11.2014

UPDATE: Cu 220 voturi "pentru" şi 60 "împotrivă", plenul Camerei Deputaţilor a votat pentru arestarea preventivă a deputatului PNL Mircea Roşca.

Aterior votului, Roşca le-a cerut colegilor săi deputaţi să i se ridice imunitatea, precizând că nu i-a solicitat nimeni acest lucru, relatează HotNews: "Sunt total nevinovat. E o dramă ce mi se întâmplă", a declarat Roşca, de la tribuna Camerei, declarându-se o "victimă a contextului politic".

* * *

Deputaţii din Comisia Juridică au respins marţi cererile de percheziţie, reţinere şi arestare a liberalului Mircea Roşca. Şedinţa Comisiei juridice s-a desfăşurat în absenţa presei, iar votul a fost secret; acum PSD şi PNL se acuză reciproc pentru voturile din comisie.

Potrivit Realitatea, vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica (PSD) a anunţat că votul în cazul cererii de percheziţie a fost de 10 "pentru", 13 "împotrivă", în cazul reţinerii - 6 "pentru", 16 "împotrivă", o abţinere, iar în cazul arestării preventive - 7 voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere.

PNL îşi apără corupţii sau înscenare PSD?

Pesedistul Ciprian Nica a afirmat că PSD "a înţeles mesajul dat de electorat" şi a votat în favoarea cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Ioan Adam (deputatul PSD implicat în dosarul retrocedărilor de păduri) însă, în privinţa cazului lui Mircea Roşca, nu mai face niciun comentariu.

La rândul său, vicepreşedintele comisiei Theodor Nicolescu (PNL) a susţinut că reprezentanţii PNL în comisie au votat de fiecare dată în favoarea cererilor justiţiei. Întrebat dacă e posibil ca PSD să fi votat respingerea solicitărilor în cazul lui Roşca, Nicolescu a răspuns: "Este posibil să fie aşa, pentru că, v-am spus, voturile noastre sunt acolo".

"Dacă vă uitaţi, o să vedeţi că de fiecare dată sunt şase, respectiv şapte sau zece voturi în favoare, noi am votat ca de obicei în favoarea cererii", a mai afirmat Nicolescu.

Întrebat despre acuzaţiile liberalilor, Nica a răspuns că este "opinia domniilor lor".

Iohannis

Viitorul preşedinte al ţării, Klaus Iohannis, a vorbit şi el despre subiectul imunităţii lui Roşca, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi. Întrebat de presă cum vede decizia Comisiei juridice în cazul deputatului PNL Roşca, Iohannis a dat asigurări că situaţia se va rezolva:

Este o decizie bazată pe o procedură, nu are nicio legătură cu fondul problemei. Domnul Roşca a înţeles foarte bine şi chiar de la domnia sa a venit propunerea să se pună la dispoziţia justiţiei. Acest lucru se va întâmpla foarte repede. Ştiţi foarte bine care a fost impedimentul. În comisie se va trece repede peste şi va fi o încuviinţare, fără nicio problemă” , a răspuns şeful PNL, citat de Mediafax.

Reamintim că în timpul dezbaterilor prezidenţiale dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin, Iohannis a punctat în ochii electoratului adresându-i contracandidatului său, Victor Ponta, provocarea de a convoca Parlamentul pentru a respinge legea amnistiei şi graţierii şi pentru a aviza cererile de arestare preventivă a parlamentarilor acuzaţi de fapte de corupţie, indiferent de coloratura lor politică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor