Unui bărbat chinez operat îi dispare rinichiul drept
alte articole
Liu, un fermier care trăieşte în estul Chinei, a fost grav rănit într-un accident de tractor şi a fost trimis la un spital din oraşul Xuzhou, unde un medic l-a informat că rinichiul drept i s-a deplasat în sus şi că trebuie să fie repus chirurgical în poziţia corectă. Hu Bo, chirurg şef la Spitalul afiliat Xuzhou Medical College, i-a declarat lui Liu că i-a scos rinichiul pentru a-l verifica, iar apoi l-a pus înapoi în cavitatea abdominală după ce a constatat că este sănătos.
A doua zi, Liu a mers să facă o operaţie la Spitalul Provincial Shandong, unde medicii au descoperit că rinichiul îi lipsea.
Din cauza organului său lipsă, Liu nu a putut să fie operat, şi s-a întors la spitalul din Xuzhou pentru a investiga ce s-a întâmplat, potrivit relatărilor Xin'an Evening News din Anhui.
În Xuzhou, Hu Bo, medicul care l-a operat prima dată pe Liu (şi, se pare, că a furat rinichiul), a confirmat că rinichiul drept al lui Liu într-adevăr lipseşte, dar că nu a fost înlăturat anterior. În schimb, în cele câteva zile care au trecut, s-ar fi "uscat" şi ar fi devenit nedetectabil. Hu Bo este medicul care a pretins că a îndepărtat şi apoi a pus din nou rinichiul în cavitatea abdominală.
La un spital militar din Nanjing, medicii i-au reconfirmat lui Liu că rinichiul nu se uscase, ci a fost pur si simplu extras. "În cazul în care rinichiul drept ar fi acolo, eu îl pot vedea la scanare, chiar dacă este vorba de mărimea unei seminţe de susan", i-a declarat un medic lui Liu, "dar scanarea arată că rinichiul drept într-adevăr lipseşte".
Cazul lui Liu a fost înaintat unui birou din Xuzhou care se ocupă de conflictele între pacienţi şi personalul medical calificat. Între timp, rana lui Liu a devenit purulentă şi alte spitale au reţineri să-l trateze, întrucât se tem să nu răspundă pentru organului său dispărut, a relatat ştiri Xin'an Evening.
"Situaţia începe să aibă impact asupra rinichiului meu stâng", a spus Liu. "Rinichiul mea va fi afectat dacă acest lucru va continua astfel, iar acesta va fi sfârşitul meu".
Recoltarea forţată de organe este răspândită în China, atât prin reţele subterane, cât şi prin spitale militare, ambele susţinute de către agenţiile de securitate ale statului chinez care au profitat de pe urma afacerilor inumane de furt de organe.
În timp ce autorităţile chineze susţin în mod periodic că au abandonat practica de recoltare de organe de la deţinuţi executaţi, investigaţii privind drepturile omului arată că cea mai mare parte a organelor provin de la prizonierii de conştiinţă, inclusiv tibetani, uiguri, precum şi adepţii practicii spirituale Falun Gong.