Uniunea Salvaţi Basarabia va participa la anticipatele din 11 iulie pe listele AUR

Valeriu Munteanu, fost ministru liberal al Mediului
Valeriu Munteanu, fost ministru liberal al Mediului (facebook.com)

Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), o formaţiune politică pro-unionistă, condusă de fostul deputat şi membru al Partidului Liberal Valeriu Munteanu, a anunţat joi, 13 mai, că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), lansată recent în Republica Moldova.

Scopul acestei decizii ar fi de a crea o forţă unionistă puternică în cadrul acestor alegerile, a explicat Munteanu, folosind aceeaşi retorică veche a tancurilor ruseşti, la care nu o dată au făcut anterior referire şi alţi politicieni de la Chişinău, declaraţi unionişti.

Astfel, a punctat Valeriu Munteanu, „blocarea venirii la guvernare a instrumentelor Kremlinului în persoana lui Dodon, Voronin, Usatîi, Şor, dar şi a rămăşiţelor oligarhului Vladimir Plahotniuc”, ar fi scopul venirii în Parlament a USB împreună cu AUR.

„În aceste condiţii şi având în vedere invitaţia colegilor de la AUR, a partidului AUR din România care este un partid ce cuprinde şi Republica Moldova, noi am dat curs acestei invitaţii şi am considerat că trebuie să participăm împreună în aceste alegeri, să ne conjugăm eforturile şi să ne integrăm organic în această mişcare AUR care munceşte inclusiv pentru Basarabia noastră”, a declarat fostul deputat liberal în cadrul unei conferinţe de presă.

În acelaşi timp, acesta a ţinut să facă apel către celelalte forţe unioniste din Republica Moldova să procedeze la fel, să înţeleagă momentul istoric în care se află ţara şi să vină alături de AUR.

La rândul său, liderul AUR din Republica Moldova, Vlad Bileţchi a îndemnat şi alte partide care se pronunţă pentru unirea cu România să se alăture formaţiuni sale pentru a participa în comun la scrutinul parlamentar anticipat.

Menţionăm că anterior, copreşedintele AUR George Simion a anunţat că formaţiunea sa politică va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie din Republica Moldova.

„Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului şi vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unionişti în ambele parlamente, de aceea candidăm”, a susţinut Simion.

Amintim că imediat după lansarea AUR la Chişinău, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), unionistul Octavian Ţîcu a declarat că prezenţa AUR şi a lui Simion în Moldova este un mare pericol, lucru despre care discută cu cetăţenii RM „care mai cred că pot avea speranţe într-o acţiune a AUR-ului”.

Preşedintele PUN a mai adăugat că îi întreabă pe moldoveni doar atât: „În condiţiile în care în România AUR a fost marginalizat total de partidele politice, cum putem în Republica Moldova să colaborăm cu ei şi să avem o anumită agendă politică?”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe